A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Újraalkották a legendás meteorológiai neonfényeket

Ausztráliából futtatják azt a szoftvert, ami a Salt Lake Cityben álló Walker Center LED-technológiával újraalkotott csúcsfeliratának fényeit vezérli. A SignShop riportja szerint a 102 éves YESCO keze munkáját dicséri a rehabilitáció: a cég világszerte vállalja híres sing-ok javítását, karbantartását vagy – mint ez esetben – replikálását, és az amerikai toronyház tetején fennállásuk talán legjobban sikerült projektjét hajtották végre.

Az 1912-ben átadott, 67 méter magas Walker Bank Building a legmagasabb amerikai épületek egyike volt. A YESCO egyszer már dolgozott rajta, az ’50-es években, amikor teljesen egyedi neonfényű feliratot telepített a csúcsára – nem is akármilyen plusz funkcióval. Az ingatlan nevét megjelenítő fények dinamikus színei a meteorológiai változásokat jelezték előre, így kb. négy évtizeden át a Walker Center volt a város mindig elérhető időjósa. A ’80-as években leszerelték a feliratot, majd 2008-ban visszaállították. Az újabb mérföldkövet a YESCO nemrég befejezett rekonstrukciójával sikerült elérni: LED fénysorokkal helyettesítették a felirat mára korszerűtlenné vált neoncsöveit.

A cég 902 munkaóra alatt több mint 500 folyóméter távolról vezérelhető LED-sort telepített a betűdobozokba. Az átprogramozásuk – amit az ún. LED CTRL rendszeren keresztül egyébként Ausztráliából végeznek – gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket kínál. A korábbi időjárás-előrejelző funkción túl egyedi dizájnt is bármikor meg lehet jeleníteni, akár jó ügyek támogatásáért (amikor rózsaszínben pompázik egy mellrák ellen küzdő szervezetet népszerűsítve) vagy ünnepnapok tiszteletére (Szent Patrik napján például élénkzöldben ragyog).

„Ez az egyik legmenőbb projektünk, amióta a YESCO-nál dolgozom” – lelkendezett Aaron Green, a cég Rocky Mountain régiójának projektmenedzsere. „Nagyon örülök, hogy egy történelmi jelentőségű feladatot hajthattunk végre, tudván, hogy a utahiak ismét azonnal láthatják, hogy milyen időjárási viszonyokra számíthatnak.”

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display