A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Újjáélesztették a Szellemirtók bázisát

A franchise legújabb darabját (Szellemirtók: Az örökség) nemrég mutatták be a mozik, és az alkalomra különleges meglepetést eszelt ki a The Buffalo Ghostbusters jótékonysági szervezet. Az aktivisták újraalkották a film híres, hátulról megvilágított logóját, majd felhelyezték annak az épületnek a homlokzatára, amelyik az 1984-es részben az eredeti Szellemirtók bázisa volt – írja a SignShop. A helyszín New York-ban, a tribecai városrészben található (természetesen a Hook and Ladder 8. szám alatt), és napjainkban a kerületi tűzoltóságnak ad otthont. Mivel a jellegzetes kapuhoz már vagy 40 éve zarándokolnak rajongók, hatalmas sikert aratott az újraalkotott sign.

Bár a 2011-ben alapított The Buffalo Ghostbusters nem igazán foglalkozik városképekkel (tűzoltóságokkal viszont annál inkább), számtalan karitatív akciót szervez, a játékgyűjtéstől a táboroztatáson át a különleges kívánságok teljesítéséig. Mivel a film logója a nemes küldetéseiket is jelképezi, nagy műgonddal és tökéletes pontossággal készíttették el a táblát. Erre azért nyílt lehetőségük, mert a GoFundMe felületén indított gyűjtésük messze túlszárnyalta a megvalósításra szánt ezer dollárt, ami egy mutatós, mégis egyszerű, kétdimenziós fényreklámra lett volna elég.

A munkára a nagy múltú, szintén New York-i Signarama Huntington Stationt és a Hanson Sign Companiest választották ki. Előbbi az eredetivel tökéletesen megegyező 2D tervet tett le az asztalra, míg utóbbi a 3D modellezést végezte, az EnRoute szoftver segítségével. A grafikát a felület belső oldalára fújt fehér festékkel emelték ki, és még a körvonalak tökéletes egyezésére, így a finoman kilógó elemekre (mint a szellemfigura keze és „sapkája”) is figyeltek. A megvilágításhoz szükséges dobozt alumíniumból készítették, gyakorlatilag kézzel igazítva a logó széleihez, hogy tökéletesen zárják a megvilágítást végző Principal LED-modulokat.

A teljesen egyedi mű tíz hét alatt készült el, és az eredeti helyszínen állomásozó tűzoltók segítségével szerelték fel.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display