A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

SignExpo: Lézergravírozás és -vágás, címkegyártás és bélyegzők egy helyen

A TCN Kft. GCC lézergravírozó és vágógépeket, GCC fóliavágó plottereket, GCC UV-nyomtatókat, Traxx Printer bélyegzőházakat és bélyegzőkészítéshez szükséges alapanyagokat forgalmaz. A SignExpo – PPDexpo kiállításon Barcs László, a TCN Kft. ügyvezetője mutatta be a vállalatot.

„Több berendezést is kiállítunk a SignExpo – PPDexpo szakvásáron, a célunk az, hogy a lehető legjobban bemutassuk a széles portfóliónkat. Az univerzális GCC gépünkben két lézerforrás található. Ezek közül az egyik szén-dioxid lézer, ami a jelöléstechnikában nyújt kiemelkedő teljesítményt, és rendkívül sokfajta anyagot képes megmunkálni, kivéve fémeket. Ez utóbbi igények kielégítése érdekében található benne egy fiber-lézerforrás is. A berendezés óriási előnye, hogy automatikusan képes kiválasztani, mely megmunkálási metódust használja” – mondja Barcs László.

Az ipari berendezés mellett a TCN kiállította a GCC LaserPro E200 berendezést is. A lézergravírozó és -vágó gép egyrészt a tapasztalt szakemberek számára nyújt az eddiginél kényelmesebb, egyszerűbb és gyorsabb munkafolyamatot, másrészt a kezdőknek megfizethető, de emellett robusztus hobbiszolgáltatást biztosít. A berendezést különösen egyszerű kezelni a nagy méretű színes érintőképernyős egységnek köszönhetően, emiatt az iskolákban, a fiatalabb korosztály számára is testközelbe hozható a technológia.

„Továbbá kisebb méretű automata címkegyártó berendezést mutatunk be a kiállításon, amelyet kisméretű nyomdákban tudnak hasznosítani a vállalkozások. Ez egy fóliavágó plotter, amelyhez automata adagolórendszert illesztett a gyártó. A berendezés rendelkezik felismerővel, s ennek segítségével, ha pozicionáló jeleket helyez el a nyomda a papírra, akkor azt tizedmilliméter pontossággal vágja meg. Ez a gép akkor tesz rendkívül hasznos szolgálatot, ha több ív stancolására van szükség, mert ebben az esetben gyorsan, pontosan és automatikusan végzi el a feladatot” – mutatja be részletesen a berendezés előnyeit Barcs László.

A TCN új irányvonalat indított a közelmúltban, s immár Traxx Printer bélyegzők forgalmazásával is foglalkozik. A széles kínálattal a bélyegzőgyártók számára nyújtanak minőségi megoldásokat. Ezen szegmenst kiszolgálják mindennel, ami ebben az ágazatban szükséges, például bélyegzőházzal, alapanyagokkal – többek között lézergumival.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

 

- Hirdetés -

Sign&Display