A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Fókuszban a fejlesztések

Innovatív újdonságokkal bővült az Igepa gépkínálata

Még véget sem ért 2024 első negyedéve, máris rengeteg újdonságot tapasztalhatunk az Igepa háza táján, ahol nem állnak meg a fejlesztések. A frissen debütáló nyomtató és feldolgozó gépekről Szikszay Pállal, az Igepa Hungária gépértékesítési tanácsadójával beszélgettünk.

Aki rendszeresen követ benneteket a közösségi médiában, tapasztalhatta, hogy az elmúlt időszak­ban szinte hetente jelentettetek be egy-egy gépúj­donságot. Mik a legújabb innovációk, minek köszön­hető ez a látványos bővülés a kínálatban?

A bővülésnek két fő oka van. Egyrészt a Roland hivatalos hazai képviseleteként örömmel mutatjuk be a legújabb fejlesztéseket, amik az év elején jelen­tek meg, másrészt tudjuk, hogy a reklámdekoráció nem ér véget a nyomtatással, így a feldolgozó gépek területén is bővítettük kínálatunkat, hogy partnereink számára egy optimális, személyre szabott konstrukci­ót kínálhassunk.

Mi a koncepció az új gépek esetében?

A Roland nem csak az ipari méretű termelésben nyújt jelentős támogatást, felkarolja az induló vállalkozáso­kat, és ugródeszkát kínál nekik a kezdéshez, fejlesz­téshez. Ezeknél a cégeknél a leggyakoribb probléma a helyhiány, az alacsonyabb indulótőke és a termelési tapasztalat hiánya, de a VersaSTUDIO sorozat gépei megoldást jelentenek mindhárom esetben.

A Rolandtól megszokott professzionális megoldások kompakt kivitelben is elérhetőek, lehetővé téve, hogy a könnyen kezelhető, gyorsan megtérülő gépek segítségével akár egy garázsból vagy kis irodából kiindulva is sikeres üzletek fejlődjenek. Ez a koncepció természetesen már korábban is fontos részét képezte a Roland kínálatának, de 2024-ben emelték a tétet, így három új gépet is bemutathattunk: a VersaSTU­DIO BY-20-at, a VersaSTUDIO BD-8-at és a VersaSTU­DIO BN2-20/ BN2-20A-t.

A korábbi VersaSTUDIO gépekhez képest mi a legfontosabb különbség?

Az Igepa Hungária évek óta a Roland gépek elkötele­zett értékesítője, ennek egyik fő oka az, hogy a Roland folyamatosan figyelemmel követi a piaci visszajelzése­ket, igényeket és trendeket, amik a fejlesztéseikben is tükröződnek. A VersaSTUDIO BN2-20/BN2-20A asztali inkjet nyomtató-vágógépek a korábbi BN-20-at váltot­ták le. Ami első ránézésre a legfeltűnőbb, hogy a gép egy teljesen megújult, felhasználóbarát külsőt kapott, ennek, és az előoldali média befűzésnek köszönhető­en valóban helytakarékos megoldást kínál.

Amit működés közben tapasztalunk, az még meggyő­zőbb: nagy színterű, fotó minőségű nyomatok, professzionális vágás, mindez a korábbinál három­szor gyorsabb fejsebességgel! De nem csak a terme­lékenység nőtt, a laplevágási funkció, az automati­kus nyomtatási beállítás, az egymástól függetlenül mozgatható lefogató görgők mind olyan funkciók, amik kényelmesebbé teszik a nyomtatást a kevésbé gyakorlott felhasználók számára is. A BN2-20 CMYK+fehér színkonfigurációja bővíti a fel­használható alapanyagok körét is, hiszen utat nyit az átlátszó, a sötét vagy fémes hatású nyomathordozók irányába is.

A VersaSTUDIO BY-20 asztali DTF nyomtató szintén egy megújult külsőt kapott, ennek köszönhetően in­tegrálható a népszerű DTF porkeverőkkel és fűtőegy­ségekkel, így egy automatizált rendszer hozható létre, de a fejlesztés ebben nem merült ki. A termelékeny­ség növelését segíti a nyomtatási sebesség látványo­san növekedése, a fehér és a CMYK színek egyidejű nyomtatása. A szoftveres és technológiai fejleszté­seknek köszönhetően az élénk színű, részletgazdag grafikájú ruházati dekorációk még gyorsabban és egy­szerűbben készíthetők el, miközben az innovációknak hála csökken a gyártási hulladék mennyisége is.

A VersaSTUDIO BD-8 egy nagyon népszerű, teljesen új, asztali síkágyas UV tárgynyomtató, amit a piaci trendek hívtak életre. Látjuk, hogy a testre szabás, perszonalizáció iránti igény folyamatosan nő, és egyre többen szeretnének rácsatlakozni erre a vonalra. A BD-8 a kis üzletek, irodák, copy shop-ok, vagy eddig más területtel foglalkozó nyomdák számára is elér­hetővé teszi a minőségi tárgynyomtatást. Legyen szó ajándéktárgyakról, telefontokokról, divatos, egyedi kiegészítőkről, ez az egyszerűen üzemeltethető gép ajtót nyit a kreatív lehetőségek világába.

Milyen újdonságokkal szolgáltok azok számára, akik „nagyban játszanak”?

Akik a gyártási kapacitásukat szeretnék megnövelni, és egy stabilan, gyorsan termelő gépet keresnek, azok számára a Roland DGXPRESS sorozata jelenti a töké­letes választást. A sorozat elnevezése egyértelműen jelzi, hogy ezeknek a gépeknek az esetében a megszo­kott magas minőségű nyomatok mellé lenyűgöző nyomtatási sebesség is társul, így nem kell választani a termelékenység és a minőség között.

Az UV nyomtatás rajongói a DGXPRESS UG-641 UV LED és a DGXPRESS UG-642 UV LED nyomtató-vágó­gépekkel tehetnek szert komoly versenyelőnyre, de szintén két szupergyors gépet ajánlunk az Eco-Solvent technológia kedvelőinek is. A DGXPRESS ER-642 nyom­tató már tavaly elsöprő sikert aratott, és megérkezett mellé a DGXPRESS ER-641 is, ami alacsony beruházási költségek mellett maximális termelékenységet kínál.

A VersaObject MO-240 síkágyas UV tárgynyomtató is a közelmúltban debütált, lehetővé téve az akár A2-es méretű tárgynyomtatást. Ez a lenyűgöző gép a koráb­bi LEF2 gyártási sebességének kétszeresével készít részletgazdag és kiemelkedő minőségű nyomatokat, akár 204 mm magas tárgyakra is.

A beszélgetés elején említetted a feldolgozógépeket. Milyen fontos változások történtek ezen a területen?

Az egyik legfontosabb változás, hogy bekerültek kínálatunkba a CWT Tools innovatív kasírozóasztalai, és már az első sikeres telepítéseken is túl vagyunk. Ezek a minőségi, tartós használatra tervezett asztalok olyan ergonomikus megoldásokat kínálnak, melyek az operátor számára is optimális munkakörülményeket biztosítanak, meggyorsítva a munkafolyamatokat.

Az Igepa Master Seal Pro+ és Igepa Master Seal Pro Max hideg/meleg automata lamináló gépeinknek köszönhetően a gyors, professzionális laminálás bárki számára elérhető. Modelltípustól függően a laminá­lási hőmérséklet akár 120 °C is lehet, megrendelőink számára segítünk az optimális gép kiválasztásában.

Végül pedig feledkezzünk meg a JWEI síkágyas vágógépeiről sem, melyek a belépő szintű konstruk­cióktól az ipari feldolgozógépekig számos személyre szabható megoldást kínálnak a legmagasabb szintű minőségi elvárásoknak megfelelve.

Ennyi újdonság láttán joggal merül fel a kérdés, hogy lehet-e még meglepetésekre számítani a gépes fron­ton, vagy már túl vagyunk az idei év nagy dobásán?

Konkrétumokat nem szeretnénk még elárulni, de az biztos, hogy megéri kilátogatni a márciusi FESPA-ra. Az IGEPA PAKO standjánál a már említett JWEI gépeké lesz a főszerep, de az IGEPA és a Roland standjánál is garantált érdekességekre számíthatnak a kiállítás résztvevői.

Érdemes lesz velem is összefutni, hiszen aki megtalál a FESPA ideje alatt, annak a következő gépvásárlá­sából -10% kedvezményt biztosítunk. Találkozzunk Amszterdamban!

Igepa Hungária

Igepa showroom

- Hirdetés -

Sign&Display