A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Bővülő vizuális kommunikációs megoldások

Tovább bővült az Igepa Hungária Kft. VISCOM kínálata. Az elmúlt időszak mozgalmasan telt a vállalat életében, ugyanis két új Roland gép is érkezett a bemutatótermükbe. A VersaSTUDIO BN-20D asztali közvetlen fólianyom­tató-és vágórendszerrel, valamint a TrueVIS AP-640 latex nyomtatóval szélesedett a vállalat portfóliója. Az Igepa showroomjában jártunk, ahol kipróbáltuk az új berendezéseket.

A VersaSTUDIO BN-20D asztali közvetlen fólianyomta­tó- és vágórendszerét integrált direktfilm-koncepció­val látták el, amely lehetővé teszi a ruházati termékek transzfer nyomtatását nagy felbontásban és részle­tességgel. Az egység kiváló tulajdonságai és megbíz­hatósága garancia a nyomtatási folyamat egyszerű és problémamentes kivitelezésére. A BN-20D könnyen alkalmazható a legösszetettebb minták, képek és szö­vegek előállítására, így a felhasználók előtt új perspek­tívák nyílnak a ruházati termékek nemesítésére

A TrueVIS AP-640 nyomtató által sokkal élénkebb és izgalmasabb elképzelések is megvalósíthatóvá válnak. A berendezés újra definiálja a műgyantás nyomtatást magas színtelítettséggel. Az új TrueVIS gyantafes­tékkel és fejlett gépfunkciókkal optimalizálja a szín­pontosságot vinylre, papírra, fóliára és speciálisan kialakított szövetekre – ezáltal a különböző grafikák nyomtathatók zászlókra, roll-upokra, textíliákra, tapé­tákra és még sok más anyagra. A technológia lehető­vé teszi a PVC mentes/környezetbarát/solventes gép­pel nem nyomtatható anyagok prrecíz printelését.

TÖBB MINT EGYSZERŰ TEXTILNYOMTATÓ

„A Roland a piaci igényeket figyelembe véve megal­kotta a DTF nyomtatóját” – mutatja be a berendezést Szikszay Pál, az Igepa értékesítési vezetője. „A fólia-transzfer-nyomtatás kiváló alternatívája a szitanyomás­nak, de élénkebb színekkel, színátmenetekkel, részlete­sebb grafikákkal és szövegekkel lehet dolgozni általa. A felhasználhatósága rendkívül széles, ugyanis nemcsak bármilyen színű pólóra nyomtatható, hanem akár töb­bek között bőrből készült anyagokra is. A Roland márká­tól megszokott módon a karbantartásigénye minimális, s emellett kiváló minőséget biztosít hosszú távon.”

A VersaSTUDIO BN-20D DTF nyomtatóval négy egy­szerű lépésben dolgozhatunk: nyomtatás az S-F164 fóliára, az S-POWDER ragasztópor felvitele, az S-POW­DER ragasztópor ráolvasztása a megfelelő hőmérsék­leten, majd hőpréselés után a hordozófólia eltávolí­tása. Óriási előny, hogy a por, a festék és a fólia is Roland gyártmány.

„Az új DTF berendezéssel nemcsak nyomtatási műve­letek végezhetők, hanem vágóként is használható” – mondja Lakila György, az Igepa szerviztechnikusa. „Két funkciót tartalmaz ez az egy gép, ami miatt kiemelke­dő a kategóriájában. A nyomtató mellé a a Stahl’s által gyártott Fusion IQ hőprést javasoljuk, ugyanis rend­kívül felhasználóbarát a rugalmas kezelőfelületének és az öndiagnosztikai funkciójának köszönhetően. Az eszköz érintőképernyős vezérlője lehetővé teszi, hogy könnyedén módosítsuk vagy tároljuk az általunk preferált beállításokat.”

A tökéletes munkafolyamathoz tökéletes szoftveres háttérre van szükség, a BN-20D nyomtató pedig a VersaWorks 6 RIP eddigi legújabb verziójával hasz­nálható. A HARLEQUIN RIP alapú szoftver kétmagos motorja és a 64 bites natív feldolgozás fokozott se­bességet és fájlkezelést nyújt.

„Rengeteg megkeresés érkezett hozzánk a Roland új DTF nyomtatója kapcsán, ugyanis a reklámdekorációs iparágnak nagy szüksége van ilyen minőségű beren­dezésre ebben a szegmensben” – teszi hozzá Szikszay Pál. „Áprilisban érkezett hozzánk a BN-20D, azóta már van olyan vállalkozás, ahol üzemel ez a nyomtató.”

ÚJ DIMENZIÓ A LATEX TECHNOLÓGIÁBAN

„A Roland a latex technológiában is új fejlesztést mu­tatott be, a TrueVIS AP-640 berendezést, amely közös alapokra épül a TrueVis sorozat többi tagjával, csak a platform elejére egy fűtőegységet telepítettek” – rész­letezi Lakila György. „A közös platform rugalmasságá­nak köszönhetően a festékezőrendszert szintén más elrendezésben helyezték el, a zacskós megoldást pe­dig önfeltekerő egységgel látták el, melynek köszön­hetően a lehető legtöbb anyag kinyerhető a kiszere­lésből. Ez a kivitel négy színt tartalmaz (cián, magenta, sárga és fekete), valamint az optimalizálót.” A latex technológia eddig kompromisszumokat köve­telt a gyártóktól, a TrueVIS AP-640 viszont újra defini­álta a műgyantás nyomtatást. A resin festékeknek és a fejlett gépfunkcióknak köszönhetően számos anyagra rendkívül színpontos nyomatokat kaphatnak a felhasz­nálók. A precíz munkavégzés érdekében a berendezés elejére helyezett nagy teljesítményű szárítóegység le­hetővé teszi a munkadarabok gyors elkészülését. „A reklámdekorációval foglalkozó vállalkozások számá­ra a latex technológia többek között azért is előnyös, mert a PVC-mentes anyagok nyomtatására kiválóan al­kalmas” – hangsúlyozza Szikszay Pál. „Az 1370 másod­perc/méteres fejkocsi sebességével rendkívül gyors munkavégzésre alkalmas, amit a festék viszkózussága és az utószárítás tesz lehetővé. A nyomtatóhoz tartozik továbbá egy feltekercselő egység, amely a nyomtatási stabilitást biztosítja.”

A TrueVIS AP-640 tulajdonságai számos előnyt bizto­sítanak. A beépített fűtőegységeknek köszönhetően a szárítási idő minimalizálódik, ami gyorsabb mun­kavégzést eredményez. A sebesség rendkívül fontos a vállalkozások számára, ezért a kettős, lépcsőzete­sen elhelyezett Piezo nyomtatófejek az optimalizálót és a festéket egyszerre viszik fel. Emellett az új, 700 milliliteres, nagy kapacitású festéktartályok könnyen cserélhetők, ami támogatja a gazdaságos és környe­zetbarát nyomtatást. A berendezéshez a VersaWorks 6 RIP legújabb verziója tartozik. A megoldás meg­könnyíti és felgyorsítja a megfelelő minőség és szín kiválasztását a rugalmas nyomtatásisor-beállítások­kal, intuitív felületével, natív pdf feldolgozással és a beépített vágóvonal-szerkesztéssel.

Az Igepa Hungária bemutatótermében olyan gépeket állítottak ki, amelyek a csomagoló- és reklámdekoráci­ós vállalkozások számára ár-érték arányban kedvező megoldást biztosítanak. A showroomban elhelyezett gépek a helyszínen, akár hozott anyaggal is kipróbál­hatók. Az Igepa minden eszközzel és alapanyaggal ren­delkezik, ami a vizuális kommunikációhoz kell.

Foglalj időpontot az Igepánál: igepa.hu/showroom

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display