A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Nyomtató a gyorsan növekvő gazdaságokhoz fejlesztve

A Roland DG technológiai gyökerei a zeneiparból erednek, de rövid időn belül más területeken is úttörő termékek széles skáláját fejlesztette ki. Például a vinylvágók, hőtranszfer nyomtatók/vágók, széles formátumú tintasugaras nyomtatók, 3D szkennerek és maróberendezések, illetve gravírozógépek sorával rukkolt elő. Azóta is a reklámdekorációs ipar meghatározó szereplői a Roland innovációi, a minőség és megbízhatóság miatt. A FESPA – European Sign Expo kiállításon Bartosz Pilkowski, a Roland DG Kelet-Európa régió értékesítési vezetője, valamint Kéri Péter, az Igepa értékesítési vezetője nyilatkozott a Sign&Display magazinnak.

A gyártó a kiállításon bemutatott termékeken keresz­tül demonstrálta, hogy a minőség mekkora szerepet játszik a fejlesztéseik során. Nemcsak a termékek kínálatában figyelhető meg e törekvés, hanem a szolgáltatások terén is. Magyarországon az Igepa for­galmazásában megtalálhatók a legújabb Roland nyom­tatók, amelyek a bemutatótermükben megtekinthetők és kipróbálhatók. „A FESPA kiemelten fontos az Igepa számára, ugyanis számos partnerünk képviseli magát, valamint az anyavállalatunk is kiállítóként vesz részt” – emeli ki Kéri Péter. „A különböző innovációk premi­erjeit követhetjük elsőkézből a rendezvényen, ami pedig külön öröm számunkra, hogy a Roland standján rengeteg újdonsággal találkozhatunk.”

LEGJOBBNAK LENNI A VERSENYBEN

„Úgy tekintünk magunkra, mint egy olyan vállalat, amely a legjobb akar lenni, nem pedig a legnagyobb” – magyarázza Bartosz Pilkowski. „A piac pedig e törek­vésünket teljes mértékben tükrözi, például Magyaror­szágon a Roland piacvezető. A felhasználóink folyamatosan visszatérnek hozzánk, ugyanis elégedettek azzal, amit nyújtunk számukra. Olyan gépeket biztosítunk a reklámipar szereplőinek, amelyek minden igényt kielégítenek. Mindezt olyan környezetben tesszük, ahol a többi gyártó is folyama­tosan fejleszt, mi pedig konstans magas minőséget produkálunk.”

Kiváló példa az innovációra a TrueVIS AP-640 resin nyomtató, amely gyanta alapú festéket és fejlett gép­funkciókat tartalmaz, és a színhelyesség optimalizálá­sa érdekében széleskörű alkalmazásokat biztosít. A Roland DG első TrueVIS modelljét 2016-ban mutat­ták be, amely a képminőség, a termelékenység, a megbízhatóság és az egyszerű használat területén nyitott új korszakot. Ezzel a legújabb fejlesztéssel a gépcsalád már három különböző tintatípus kezelé­sére alkalmas, azaz eco-solvent, UV és resin. Ez utóbbi a technológia által biztosított gyorsan szára­dó és környezetbarát tulajdonságokat olyan képminő­séggel és színekkel, amelyeket kizárólag csak a TrueVIS képes biztosítani. A nyomtatás és vágás sokoldalúságát, az UV-LED nyomtatás előnyeit és a TrueVIS örökségét ötvözi az LG és MG sorozat, amely új színvonalat teremt a reklámdekorációs nyomtatás világában. A beren­dezések nagy felbontású kimenetet biztosítanak, valamint speciális textúrákhoz és hatásokhoz jelen­tenek kiváló megoldást. A két nyomtató- vágócsalád további előnye, hogy széleskörű médiakompatibi­litással rendelkezik, továbbá a fehér festék nagy átlátszatlanságot biztosít. Az LG és MG sorozat az UV-technológiának köszönhetően gyorsan száradó nyomatokat produkál, melynek köszönhetően a fokozottabb tempóban folyhat a termelés.

„A resin és UV nyomtatóink mellett további újdonság a részünkről a VersaSTUDIO BN-20D. Ez a fejleszté­sünk voltaképpen nem számít nóvumnak, ugyanis a meglévő technológiáinkon alapszik. A nyom­tatórendszer és a plottervágó adott volt, csupán hozzáadtuk az eljáráshoz szükséges metódusokat. A végeredmény pedig a Roland márkához hű magas minőség, azaz rendkívül részletgazdag, mosásálló grafika. Továbbá kiemelkedőnek számít, hogy a berendezés fehér szín nyomtatását is lehetővé teszi. A BN-20D népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy fokozott érdeklődést mutat iránta a piac, és számos foglalás érkezett erre” – mutatja be a nemré­giben debütált DTF nyomtatót Bartosz Pilkowski.

TOVÁBB TARTANI A VEZETŐ HELYET

„Folytatjuk a jelenlegi filozófiánk mentén a fejlesz­téseket. Az eddig elért eredményeinkre rendkívül büszkék vagyunk. A gépeink kinézete meglehetősen hasonló, de más technológiákat használnak – ezeket a színezésekkel jelöljük. Rendelkezünk egy mas­szív vázzal, amelyre támaszkodni tudunk, s ezekre könnyedén felépíthetjük a legújabb koncepciókat” – hangsúlyozza Bartosz Pilkowski.

Bár a FESPA kiállításon a DGXPress UG sorozatát nem mutatták be, szintén újdonságnak számít, ugyanis a Kelet-közép-európai Régió számára fejlesztett nyomtatócsaládról van szó. A gépcsalád a UG-641 és a UG-642 berendezésekből áll, a Roland azt a célt tűzte ki ezekkel, hogy a nyomta­tás és vágás rugalmasságát, az UV-LED technoló­gia előnyeit és a gyártó megbízhatóságát ötvözve professzionális eszközt nyújtson még elérhetőbben, bármely méretű vállalkozás számára.

„A Roland kifejezetten a régiónkban értékesíthető nyomtatókat fejlesztett, ugyanis a felzárkózó gazda­ságokban egyre nagyobb a kereslet a magas minő­ségű, emellett megfizethető gépek iránt. A gyártó DGXPress UG sorozata fokozott termelé­kenységet és kiváló ár-érték arányt biztosít. Ezek a gépek azok számára is kiemelkedő lehetőséget jelentenek, akik most lépnek be a reklámdekorációs iparágba, és olyan nyomtatót keresnek, amivel haté­konyan, optimális költségek mellett képesek termel­ni” – foglalja össze az új sorozat előnyeit Kéri Péter.

Az Igepa showroomjában már megtalálhatók az új Roland gépek, amelyeket akár hozott anyaggal is kipróbálhatnak a szakmai érdeklődők, csupán előze­tes időpont egyeztetés szükséges!

IGEPA

- Hirdetés -

Sign&Display