A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Igepa Interiors – prémium alapanyagok, lenyűgöző belső terek

Az Igepa Hungária VISCOM üzletága tartogat néhány újdonságot, amelyekkel elsősorban a belsőépítészeti szegmens számára szeretnének új dimenziókat nyitni. Az Igepa Interiors nevet viselő, sokoldalú alapanyagportfólióról Szabó-Botrágyi Anita termékmenedzserrel beszélgettünk.

S&D: Korábban is voltak már belsőépítészeti alap­anyagok az Igepa kínálatában. Miben más az Igepa Interiors?

SZBA: Valóban így van: ha az építészettel akarok párhuzamot vonni, akkor azt mondanám, hogy az alapokat kollégáim már korábban lerakták, most pedig folytatjuk az építkezést, a fejlesztést. A piaci visszajelzések alapján a tapasztalatunk az volt, hogy a meglévő termékeink – értem ezalatt például a falfóliákat és tapétákat – megbízhatóak és magas minőséget képviselnek, de partereink igényei ezeken túlmutatva újabb alapanyagok felé tereltek bennün­ket. Így jött létre az Igepa Interiors kollekció, amely jelenleg több, mint 40 különböző (elsősorban nyom­tatható) terméket kínál partnereink számára.

S&D: Mi volt a fő szempont a termékek kiválasztásánál?

SZBA: Szerettünk volna egy olyan sokoldalú szor­timentet kialakítani, amelyben egyaránt megtalál­hatóak a különleges padló-, fal- és üvegdekorációs fóliák, a tapéták és öntapadó textilek, melyekkel új perspektívákat nyithatunk a belső terek átalakításá­hoz. Az egyes beszállítók és alapanyagok szelektá­lásánál komoly előnyt jelentett az Igepa Group által nyújtott stabil háttér: többnyire olyan magas minőségű, megbízható termékeket emeltünk a kínálatunkba, melyeket külföldi kollégáink is hos­szabb ideje forgalmaznak. Az ő pozitív tapasztala­taikat felhasználva, és a piaci trendeket szem előtt tartva választottuk ki újdonságainkat.

S&D: Az esztétikum vagy a funkcionalitás hangsú­lyosabb az Igepa Interiors termékek esetében?

SZBA: Szerencsére nem kell feltétlenül különválasz­tani a két kategóriát! Több olyan innovatív alapanyag is van a kínálatunkban, amelyek nem csak „felöltöz­tetik” a teret, hanem egyéb gyakorlatias szerepet is betöltenek. Ilyen specialitás például a Panorama Silver ezüst színű one way vision fólia, ami felületke­zelésének köszönhetően egyrészt rendkívül kreatív dizájnok megjelenítésére alkalmas, másrészt a forró nyári hónapokban hővédő funkcióval is bír.

Hasonlóan sokoldalú termékünk a TexWalk, amely kül- és beltéren, a legkülönfélébb felületeken, padlón, falakon vagy akár szőnyegen is egyaránt alkalmazható, és maradványmentesen eltávolítható. Az univerzális felhasználási lehetőségek mellett az is fontos szempont, hogy felületkezelésének köszön­hetően R12-es csúszásállósági besorolása van, így lamináló fólia használata nélkül is tökéletes bizton­ságot garantál bármilyen közösségi térben, bevásár­ló központban vagy rendezvényhelyszínen.

Az én személyes kedvencem a látványos, egyben funkcionális termékek csoportjában a Veilish ön­tapadó textil termékcsalád. Ha elegáns privát tér kialakítása a feladat, a Veilish harmonikus színeivel (white/black/rose grey) stílusos megjelenést biztosít az ablak- és kirakatüvegeknek, beltéri üveg válasz­falaknak. Legyen szó nagy üvegfelületekről, vagy kontúrvágott logókról, részleges grafikákról, a Veilish tökéletes megoldást kínál, hiszen formára vágható manuálisan vagy síkágyas kivágógépekkel egyaránt. Ideális választás üzlethelyiségek, szállodák, irodai és privát üvegfelületek dekorálására, mivel tökéletesen illeszkedik minden belső térbe, és használatával meleg, természetes környezetet alakíthatunk ki.

A Veilish B1 tűzvédelmi tanúsítvánnyal rendelkezik, így beltérben biztonságosan alkalmazható. A dekoratív megjelenés mellett fényszűrő és hő­védő funkcióval is bír, így még kellemesebbé teszi a mindennapokat. Mivel Eco-Solvent, Latex és UV nyomtatási eljárással is nyomtatható, a felhasználási lehetőségeknek tényleg csak a képzelet szab határt.

S&D: Arra sajnos nincs lehetőség, hogy mind a 40 termékkel részletesen megismerkedjünk, de van még olyan kedvenc, amit érdemes bemutatni?

SZBA: Ha csak egyet választhatok, akkor minden­képpen az Igepa Tex faldekorációs termékcsaládot emelném ki. Ezek a 350 g/m² tömegű, vinil bevonat­tal ellátott, non-woven hátoldalú, prémium nyom­tatható faltapéták különleges textúrákkal teszik látványosabbá a belső tereket. Speciális BioPruf® felületkezelésének köszönhetően megakadályozza a baktériumok és a penész elszaporodását, így kiválóan alkalmas forgalmas irodaházak, vendéglátó­helyek, üzlethelyiségek, egészségügyi és rekreációs intézmények dekorálására, illetve a szállodaiparban. Kiváló méretstabilitásuknak köszönhetően tartósan megőrzik lenyűgöző megjelenésüket, emellett továb­bi előnyük, hogy extra dörzsállóak és ellenállnak a fakulást okozó környezeti hatásoknak. Az Igepa Tex tapétákat könnyű applikálni, és az sem utolsó szempont, hogy a falfelületről egy darabban eltávolíthatók. Természetesen a termékcsalád min­den tagja B1 tűzállósági tanúsítvánnyal rendelkezik, így biztonsággal alkalmazhatóak a már fent említett területeken.

Ha valaki mindezek mellett még egy kis extra csillo­gásra vágyna, annak az Igepa Walltex Silvert ajánla­nám, ami ugyanazokkal a termékelőnyökkel bír, mint az Igepa Tex család tagjai, kiegészítve egy elegáns textúrájú, ezüstös felülettel.

S&D: Hogyan tájékozódhatnak a felhasználók az Igepa Interiors termékekről?

SZBA: Hamarosan elkészül letölthető digitális kataló­gusunk és a mintagyűjteményünk, melyekben min­den fő termékelőnyt és -tulajdonságot bemutatunk, szakértő kollégáink pedig minden további felmerülő kérdésre készséggel válaszolnak.

S&D: Milyen tervek vannak a közeljövőre nézve?

SZBA: Pihenni biztosan nem fogunk, hiszen a belsőépítészeti vonalon is számos termék vár még bemutatásra, és partnereink igényeinek kielégítésé­re egyéb specialitások, környezetbarát megoldások, innovatív alapanyagok is érkeznek. Bízunk abban, hogy a folyamatosan bővülő, minőségi szortiment­nek és a felkészült szakmai csapatnak köszönhe­tően 2024-ben is egyre többen választják az Igepa Hungáriát.

- Hirdetés -

Sign&Display