A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Egy sátor ponyváját dekorálták ki. Ez lett az eredmény…

Ez a sátordekorációs projekt elnyerte a 2022-es Best of Wide Format-díjat a Big Picture-től – írja összefoglalójában a Signs of The Times.

„A projektünk a lehetetlen határát súrolta” – mondja Jon White, az Ink Monstr vezérigazgatója. „Számos partnerünket megkérdeztük, hogy ők miképpen csinálnák, de egyikük sem vállalta volna a munkát, még csak meg sem merték tekinteni a dekorálandó objektumot. Rengeteg időt töltöttünk tanácsadókkal, felméréssel és a folyamat megtervezésével annak érdekében, hogy életre keljen a megálmodott motívum a sátor lapjain.”

Az Ink Monstr vállalatot a Denverben található Immersive Van Gogh-kiállítás bejáratánál található külső sátor átalakítására kérték fel. Az objektum legmagasabb pontja közel 11 méter, a ponyva kidekorálásához 10000 négyzetméternyi grafikára és 161 panelre volt szükség.

A szakembergárdának három napjába telt, hogy felmérje a helyszínt. „A sátor kialakítása miatt a csapat számára nehezen volt hozzáférhető minden felület, ezért daruk és emelők segítségével zajlott a munka” – osztja meg a részleteket Jon White. „A lehető legnagyobb munkagépet béreltük ki erre a feladatra, de még ezzel is akadályokba ütköztünk. A szerelőkosár elszakított egy vezetéket, miközben a csapat tagjai a sátor fölött dolgoztak, ám szerencsére személyi sérülés nem történt, és számottevő kár sem keletkezett.”

A telepítést megelőző vegyszeres tisztítási folyamat már önmagában két napot vett igénybe. A munka közben figyelembe kellett venni a sátor szerkezetét és azt, hogy nem egy masszív felület, ezért a hő, illetve nyomás használatát is átgondoltan kellett végezni. A teljes folyamat két és fél hétig tartott.

Az objektum mellett naponta több mint 250000 jármű halad el. A dekoráción egy jellegzetes Van Gogh-napraforgó látható, amely a kiállítás összképéhez illeszkedik, s már távolról is hirdeti a bemutatót.

Az Ink Monstr egyik lenyűgöző munkája az alábbi videóban tekinthető meg:

- Hirdetés -

Sign&Display