A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új HP Latex nyomtatók fehér nyomtatási opcióval

Miként segítheti a fehér nyomtatás a nagyobb értékű projektek kivitelezését?

A digitális széles formátumú nyomdai szolgáltatók számára a fehér festék lehet az az ütőkártya, amely rengeteg megbízást hoz számukra, és robbanásszerűen megnöveli haszonkulcsukat

A FORTUNA DIGITAL ÉS A HP BÜSZKÉN MUTATJA BE A HP LATEX FEHÉR NYOMTATÁST!

„Nem mind arany, ami fénylik!” – szól a közmondás. Talán tényleg nem. De egy megfelelően kiemelt részlet egy illusztráción – például az ablakfólián vagy a plakáton – megragadja a járókelők tekintetét, és becsalogatja őket az üzletbe. A hirdetők számára, akiknek nagy hatékonyságú promóciós anyagokra van szükségük, ez jelentheti a különbséget siker és kudarc között. Számos hirdető és kreatív tervező éppen ezért fordul olyan széles formátumú nyomdai szolgáltatókhoz, akik képesek nagy értékű nyomatok gyártására, rengeteg különféle nyomathordozó alapanyagon a lehető legrészletgazdagabb eredményt produkálva – élénk és telített színekkel. Ezen kiváló eredmények elérésének egyik legmeglepőbb módja a fehér festék használata. A széles formátumú nyomtatási iparágban a fehér festék használata segít a gyártónak a pontosabb képkontúrok, illetve erőteljesebb kontraszt nyomtatásában, színes vagy sötét kiegészítő színek használatával. A fehér szín használata elősegíti továbbá a jobb színvisszaadást abban az esetben, amikor a fehér festéket alányomásra vagy áttetsző nyomatok készítéséhez használjuk. Mindezen tulajdonságok olyan nyomatokat eredményeznek, amelyek magasabb haszonkulcsot biztosítanak a nyomdai szolgáltatók számára. A HP saját kutatásainak eredményeire hivatkozva úgy véli: azon nyomdák, amelyek a fehér festék nyomtatására alkalmas, fejlett latex nyomtatási technológiával rendelkeznek, akár 30%-os növekedést is elérhetnek ezzel a plusz lehetőséggel.

A FEHÉR FESTÉK ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI

A fehér festékkel való nyomtatás segít a nyomdáknak kiemelkedő és nagy árrést biztosító termékeket készíteni, például: egy kontúrvágott, fehér festékkel nyomtatott ablakfólia akár 13%-kal magasabb nyereséget biztosíthat. Ez azonban nem az egyetlen felhasználási módja a fehér festéknek a széles formátumú nyomtatás terén. A fehér festék további felhasználási módjai az iparágban:

  • A fehér festék használata sign anyagok gyártása során megnöveli a termékek színeinek élénkségét.
  • A CMYK nyomatok háttér-layereként használva sokkal ragyogóbbá teszi például a backlit sign termékeket.
  • Áttetsző vagy átlátszó nyomatok alapnyomataként sokkal jobb színvisszaadást garantál.
  • A fehér festék használatával a nyomtatott képek kontúrjai sokkal élesebbek – kedvezőbb hatást keltve a szemlélőkben.
  • A színes vagy sötét kiegészítő színek használata által megnövekszik a nyomat láthatósága.

MIKÉNT HOZZA LÁZBA A NYOMDÁSZT A MEGFELELŐ FEHÉR FESTÉK?

A tavalyi év egyik legnehezebb feladata új típusú nyomdai megbízások felkutatása volt, – azon munkák helyettesítésére, amelyek a lezárás időszaka alatt teljesen megszűntek; illetve megkülönböztetni magunk a többi nyomdai szolgáltatótól, akik többé-kevésbé ugyanazt a szolgáltatást és terméket igyekeznek kí­nálni, mint mi.

A Latex nyomtatási technológiába való befektetés megfelelő út lehet a nyomdai szolgáltatók számára annak érdekében, hogy kitűnjenek a tömegből, és olyasmit kínáljanak megrendelőiknek, amire a riváli­saik nem képesek. Persze, amennyiben egy felső ka­tegóriás latex nyomtatót vásárolunk, amely a legma­gasabb értékű nyomdai feladatok ellátására képes, akkor, a tapasztalatok alapján, az addigi legnagyobb konkurenseink gyakran a megrendelőinkké válnak.

A Keypoint Intelligence vállalat legfrissebb kutatásai szerint a nyomdai szolgáltatók a nagy értékű, illetve nagyon összetett nyomdai megbízások 46%-át kiszer­vezik, és más nyomdával végeztetik el. Az ilyen jel­legű, nagy értékű alkalmazások túlnyomó többségét végül HP Latex nyomtatókkal gyártják. A megfelelő technológia kiválasztásával megnyerhető az ilyen jel­legű megbízások komoly hányada, és egyúttal csök­kenthető a kiszervezett gyártás során keletkező hibák kockázata is.

A HP LATEX MEGKÖNNYÍTI A FEHÉR FESTÉK HASZNÁLATÁT

A széles formátumú nyomtatásban használt fehér festékek többsége rossz hírű, hiszen gyakran eltömí­tik a nyomtatófejeket, a pigmentrészecskéik ugyanis jóval nagyobb méretűek a többi festékénél. A HP a legújabb generációs HP Latex nyomtatóiban azonban megelőzte e problémát.

A legújabb HP fehér latexfestékek ugyanis egy in­novatív folyadékmenedzsment technológiával ren­delkeznek, amely állandóan keringeti a festéket a tintakezelő rendszerben és a nyomtatófejekben egya­ránt, ezáltal kiküszöböli a dugulás veszélyét. A nyom­tatófejeken ezen felül még festékpumpákat is elhe­lyeztek, amelyek szintén folyamatosan keringetik a tintát, amely így nyomtatásra kész állapotban marad.

A HP Thermal Inkjet használatával a felhasználó eltá­volíthatja a fehér festéket nyomtató nyomtatófejet, amikor az nincs használatban, és biztonságos környe­zetben, egy forgatóegységben tárolhatja, így mini­málisra csökkentve a festékveszteséget, és biztosítva, hogy a nyomtatófej tiszta állapotban maradjon. Ami­kor pedig újra szükség van a fehér nyomtatásra, elég egyszerűen visszahelyezni a gépbe a nyomtatófejet.

Egy fehér festék nyomtatására alkalmas széles for­mátumú nyomtatóba való beruházás remek módja annak, hogy üzleti előnyre tegyünk szert, és növel­jük haszonkulcsunkat. A legújabb HP Latex 700 és 800 nyomtatók megvásárlása ezt az előnyt biztosítja számunkra, hiszen ezekkel a nyomtatókkal kiemelke­dő minőségű nyomatokat gyárthatunk, és nagyobb profitra tehetünk szert, miközben rengeteg megren­delő számára biztosítunk elérhető szolgáltatást.

A piac folyamatos fejlődésével és átformálódásával, melynek egyaránt része a digitális átalakulás, de az egészségügyi válsághelyzet is, kizárólag azok a nyom­dai szolgáltatók képesek a felszínen maradni, akik a legjobban alkalmazkodnak a körülményekhez, és olyan szolgáltatást kínálnak, amire a konkurenseik nem képesek.

A Fortuna Digital kínálatában már elérhetők a fehér nyomtatásra képes HP Latex 700 és 800 nyomdagé­pek, amelyek eddig példa nélküli sokoldalúságot és fenntartható nyomtatási folyamatot kínálnak felhasz­nálóiknak, egyidejűleg segítik a nyomdai szolgáltató­kat kínálatuk bővítésében, illetve bonyolult nyomdai megbízások elvégzésében.

A HP Latex sorozat legújabb gépcsaládja négy típust foglal magába: a HP Latex 700, illetve 800, továbbá a HP Latex 700W és 800W típusokat, amelyek kate­góriájukban elsőként kínálják a fehér festékkel való nyomtatás lehetőségét. A piacon jelenleg elérhető legfehérebb színt garantálják, amely az idők folya­mán sem sárgul, így élesebb kontúrok és pontosabb kontrasztok nyomtatását biztosítja.

Ismerkedjen meg a HP Latex fehér nyomtatás által kínált előnyökkel! Keresse munkatársainkat elérhetőségeinken:

Nádai Zsolt – zsolt.nadai@fortuna-digital.com
+36 70 630 0281

Kéri Péter – peter.keri@fortuna-digital.com
+36 70 677 0854

Fortuna Digital Kft.
www.fortuna-digital.com

- Hirdetés -

Sign&Display