A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Egy nyomtatófejjel akár 10.000 négyzetméter DTF technológiával

A DTF technológia alkalmazása óriásit ugrott az elmúlt években, az egyik legnépszerűbb eljárásnak számít, ugyanis versenyképes alternatívája a szitanyomásnak. A Colorposter Kft. digitális inkjet technológiára épülő nagy- és kisformátumú nyomtatók és az ezekhez tartozó festékek forgalmazására specializálódott. A vállalat UV, textil-, ecosolvent, DTG, DTF megoldásokban nyújt magas minőségű termékeket és szolgáltatást.  Minden általuk forgalmazott termék esetében közvetlen gyártói háttérrel rendelkeznek, s kiváló szakmai szervizszolgáltatással támogatják partnereiket.

„2021-től a DTF, azaz a fóliatranszfer-nyomtatás kiemelt szerepet kap a portfóliónkban, ezen időszak alatt a magas minőségű gépeknek köszönhetően számos új partnerrel dolgozhatunk együtt. Ez a technológia rendkívül fontos lehet a jövőben, mert a szitanyomás digitális megfelelője, s versenyképes alternatívát képes nyújtani. A forgalmazott berendezéseink esetében mindig arra törekszünk, hogy műszaki tartalomban komoly potenciált nyújtsanak. Nem célunk, hogy árversenybe bocsátkozzunk, illetve az olcsó, átalakított irodai nyomtatók forgalmazásával sem értünk egyet, ugyanis a hosszútávú együttműködésben hiszünk, amelyben a partnerünk műszakilag kiváló, problémamentes nyomtatót kaphat” – hangsúlyozza Kubovics László, a Colorposter ügyvezető igazgatója.

A szitanyomtatás digitális alternatívája

A DTF előnye – a digitális eljárásból adódóan – a magas nyomatminőség, a passzerpontosság és az alacsony önköltség. Ruhadarabok, textíliák széles skálája nyomtatható, azaz pólók, munkaruhák, sportdresszek, ajándéktárgyak, reklámszatyrok, konfekcióruházat, a felhasználásnak csak a képzelet szab határt. A DTF technológia által lehetőség adódik akár 60 centiméter széles és „korlátlan” hosszúságú nyomatok előállítására. A legnagyobb különbséget a közvetlen textilnyomtatással szemben az jelenti, hogy a fóliatranszfer esetében elmarad az előkezelési folyamat. A nyomtatás szárítás után már azonnal transzferálható sötét és világos alapanyagokra egyaránt. Az eljárás során nincs festékelszívódás, így élénk, intenzív színeket ad vissza. Az ötszínes pigmentes inkjet textilfesték – ellentétben a hasonló toneres megoldásokkal – intenzív színek előállítására képes. A kapott végtermék pedig rendkívül rugalmas és mosható. A DTF technológia egyszerűbb, kevesebb segédanyagot igényel, és időtállóbb nyomatokat lehet vele előállítani. Használható fehér alányomással, de anélkül is kiváló eredményeket biztosít.

A szitanyomtatás remek alternatívája, ugyanis számos, eddig technikailag megvalósíthatatlan munka elvégzésére alkalmas ez a rendszer. Egyszerű és gyors eljárással állíthatók elő a termékek: nyomtatás után szárítás, majd a nyomat visszamelegítése és a ragasztóanyag rászórása és felcsévélése, ezt követően pedig azonnal felhasználható hőpréses vagy vasalós rögzítéssel. A Colorposter a DTF nyomtatáshoz szükséges berendezések mellett fólia, ragasztó, illetve festék alapanyagokat is biztosít. A vállalat háromféle ragasztót kínál a rugalmasság és a megfelelő rétegvastagság elérése érdekében, fóliáik egy-, illetve kétoldalas felületkezeléssel, festékeik magas denzitással és fejkímélő tulajdonsággal rendelkeznek.

Komoly referencia néhány év alatt

A Colorposter néhány éve kezdett el foglalkozni a fóliatranszfer-nyomtatással. Ezen szegmensükben minőségi alapanyagokat, festékeket, flexibilis ragasztót és fóliákat biztosít.

„Amióta a DTF technológiát is felvettük a portfóliónkba, számos új partnerrel gazdagodtunk, ugyanis az általunk kínált berendezések ár-érték arányban kiemelkedők a magyar piacon. Kiváló referenciát jelent számunkra, hogy vannak olyan ügyfeleink, amelyek már túl vannak a 10.000 négyzetméter kinyomtatásán az első nyomtatófejekkel, ami, ismerve más gépek paramétereit, kiemelkedő teljesítményt jelent” – emeli ki Kubovics László.

Partner a produktivitásban

A Colorposter már 2009 óta biztosít különböző megoldásokat a reklámdekorációs vállalatok számára. A sikerük kulcsa, hogy a kiváló műszaki paraméterekkel rendelkező gépek mellé kifogástalan háttérszerviz társul. Partnereikkel folyamatosan tartják a kapcsolatot, és tanácsot adnak egy-egy folyamat megtervezéséhez is.

Kiemelkedő berendezések

Az XT400 DTF nyomtató nagy teljesítményű, minőségi termék. A jobb helykihasználás érdekében a nyomtató a rázó-porzó egységen helyezkedik el. Két darab Epson i3200-as nyomtatófejjel, 370 mm max. nyomatszéleséggel, érintőképernyős kezelőpanellel, vákuumleszívásos transzporterszalaggal, dupla szárítóegységgel, felcsévélővel rendelkezik. A fogyóanyagokhoz OEKO-TEX bizonyítványt ad a Colorposter. Nagy teljesítményű aktívszenes elszívóval és RIP szoftverrel szállítják. A használathoz mindenképp ajánlott párásító használata! A Colorposter által javasolt párásítók normál csapvízzel üzemelnek, ám ultrahangos párásítóba kizárólag desztillált víz tölthető.

Az XT400s DTF nyomtató rendszer főleg azoknak a felhasználóknak javasolt, akik kis helyigényű berendezést keresnek, magas produktivitás mellett (4 négyzetméter/óra/6 pass, a legjobb nyomtatási minőség mellett). A telepítési felület mindösszesen 2 négyzetméter. A 400 mm nyomtatási szélesség (a fólia szélesség miatt 37 0mm a valós nyomtatási szélesség) nem okoz kompromisszumot a szokásos 300 mm nyomatszélességű berendezésekhez képest. Rendkívül jó ár-érték aránnyal rendelkező berendezés.

Az XT650 DTF nyomtató szintén két darab Epson i3200-as nyomtatófejjel, a rázó-porzó egység érintőképernyős kezelőpanellel (a mechanikus kapcsolók a ragasztóportól könnyen meghibásodhatnak), vákuumleszívásos transzporterszalaggal, nagy teljesítményű infra szárítóegységgel, felcsévélővel rendelkezik. A nyomtatófejen infrafűtés található a jobb festékszáradás és a festékkeveredés megakadályozása érdekében. A szárító automata ragasztóadagolást biztosít, és hogy a porkimaradást elkerülje, méri a ragasztó súlyát a filmen. A fogyóanyagokhoz szintén OEKO-TEX bizonyítványt ad a Colorposter, illetve nagy teljesítményű aktívszenes elszívóval és RIP szoftverrel szállítják a rendszert.

A legújabb termékük a nyolcszínes, 60 centiméteres DTF rendszer, ami a PANTON színskála 62-63 százalékát tudja megjeleníteni a CALDERA RIP segítségével – a négyszínes megoldás csupán a 32 százalékát.

A Colorposter minden érdeklődőt vár bemutatótermében, ahol akár hozott anyagon is demonstrálja az általa forgalmazott gépek tulajdonságait.

Kubovics László

Colorposter Kft.

+36 30 686 1860
colorposter.sales@gmail.com

- Hirdetés -

Sign&Display