A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Műszaki tudás elérhető áron

A reklámdekorációhoz használatos nyomtatók, vágók és anyagok között rendkívül nagy különbségek érzékel­hetők. A különböző berendezések beszerzésénél egy árérzékeny piacon kardinális kérdés az árazás. A piacon kapható eszközök esetében viszont nemcsak az árcédulát érdemes figyelni, hanem a műszaki tartalmat, hátte­ret is, ezzel elkerülhetők lesznek a kellemetlen meglepetések. Csodák nincsenek. A magas műszaki tartalmat nem lehet alacsony áron kapni, de jelentős eltérések azonban lehetnek. A szakma kulisszatitkaiba vezette be szerkesztőségünket Kubovics László, a Colorposter Kft. ügyvezetője.

ÉRDEMES TÖBB LÁBON ÁLLNI

A Colorposter termékválasztékában több fő területen találhatók minőségi megoldások, amelyek elérhető áron kaphatók. Az UV, textil és DTF nyomtatók, vala­mint az ezekhez a gépekhez szükséges festékek szeg­mensében kínál magas kvalitású, reklámdekorációhoz elengedhetetlen kiegészítő anyagokat a vállalkozás. A piac is folyamatos mozgásban van. A nagyformátu­mú nyomtatás egyre nagyobb volumenben van jelen pl. a csomagolástechnikai ágazatban, bútoriparban és el lehet mondani, hogy újabb és újabb területeken váltja a régebbi technológiákat.

„A kezdetek óta, kb. 30 éve foglalkozunk UV nyom­tatókkal, tehát komoly tapasztalatot szereztünk a technológia kapcsán” – magyarázza Kubovics László. „Több beszállítóval, komoly márkával is dolgoztunk, de a legjobb ár-érték arányú, kategóriájában kimagasló műszaki háttérrel rendelkező berendezéseket öt éve fedeztük fel. A HandTop síkágyas, hybrid és tekercses UV nyomtatók felveszik a versenyt a jóval magasabb árkategóriában jegyzett gépekkel, s minőségben, pro­duktivitásban a kívánt szintet képesek teljesíteni. Hoz­záteszem azonban, hogy bármilyen nyomtató eseté­ben kiemelten fontos az elhelyezés, illetve a megfelelő körülmények kialakítása. Rengeteg kellemetlenségtől óvhatjuk meg gépeinket és magunkat a körültekintő­en berendezett műhely révén. A padló, a világítás, a hőmérséklet, a páratartalom stb. valamint a képzett, jól betanított operátor erősen befolyásolhatják a mű­ködést, ezért elsősorban ezeknek érdemes figyelmet szentelni.”

MIÉRT ÉPPEN A HANDTOP?

A Colorposter tapasztalatai alapján Magyarországon a HandTop nyomtatók népszerűek lehetnek, ugyanis magas minőséget képesek produkálni alacsonyabb áron, mint azt ebben a kategóriában megszokhattuk. Termelékenység területén sem maradnak el a márkás versenytársaktól és napi 8-10 órás üzemidő alatt is képesek tartani a lépést a felmerülő igényekkel. Ked­vezően alacsonyak a működtetési költségek. A meghi­básodások száma elenyésző. Az egyik fő előny, hogy a folyamatok paraméterezhetők, a felhasználók szá­mára testre szabhatók az adott viszonyokhoz igazítva. Mivel rendszerben gondolkodnak ezért az UV nyom­tatókat társították az iECHO nagyformátumú digitális vágógépeivel. A hullámkarton display gyártás elenged­hetetlen két eszközéről beszélhetünk.

- Hirdetés -

OLCSÓBB ÉS GYORSABB A SZITANYOMÁSNÁL

„A DTF (fólia transzfer) nyomtatás mondhatjuk egy teljesen új technológia amit nem csak a pólódekoráci­óhoz használhatunk – ami rendkívüli népszerűségnek örvend – hanem számos, eddig nehezen elvégezhető munkafolyamat kiváltására is, főként a szitanyomás alternatívája lehet. Az elsődleges előnyei a digitális eljárásnak köszönhetők, azaz magas nyomatminő­ség, passzerpontosság, végül, de nem utolsó sorban pedig az alacsony bekerülési költség. Kiváló lehető­séget teremt pólók, munkaruházatok, sportdresszek, ajándéktárgyak, reklámszatyrok, konfekcióruházat és még sorolhatnám, mi minden emblémázására. Termékkínálatunkban – számos konfiguráció – ezen a területen is megtalálhatók az ár-érték arányban ki­emelkedő minőséget biztosító rendszerek.” – mondja Kubovics László.

A MINŐSÉGI NYOMATOK KULCSA A MEGFELELŐ ALAPANYAG

Ahhoz, hogy a nyomatok megfelelő minőségűek le­gyenek, szükség van egyrészt megbízható gépparkra, másrészt pedig magas kvalitással rendelkező anya­gokra. A Colorposter kiemelt figyelmet fordít a minő­ség ellenőrzésére, kizárólag olyan gyártótól szerez be alapanyagokat, amely a kívánalmaknak megfelel és az anyagokat a forgalmazás előtt le tudja tesztelni.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display