A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Válságálló megoldások a reklámiparban

A Fortuna Digital Kft. hetedik éve van jelen Magyarországon, 2022 viszont az egyik sarokpontnak tekinthető, ugyanis sok szempontból erősebbé vált a vállalat. Összefoglaltuk, hogy mely területeken értek el fejlődést, illet­ve milyen tervekkel készülnek a jövőre.

„A 2022-es évben kiemelkedő eredményeket értünk el” – mondja Angyal Tamás, a Fortuna Digital Kft. ügy­vezetője. „Növelni tudtuk az általunk forgalmazott megoldások számát, továbbá számos terméknek kizá­rólagos forgalmazói lettünk Magyarországon. A hazai csapatunkat szintén bővíthettük, ezáltal az ügyfelein­ket gyorsabban és hatékonyabban szolgáljuk ki.”

MINDEN ELKÉPZELÉST FELÜLMÚLÓ EREDMÉNYEK

Az elmúlt évek jelentős akadályokat állítottak a reklám­dekorációs iparág szereplői elé. A koronavírus-járvány, a felfokozott politikai helyzet, valamint az energiaárak drasztikus növekedése komoly kihívást jelentettek. A rugalmasság, illetve a gyorsaság kiemelten fontos a jövőbeli sikerek elérése érdekében. A Fortuna Digital előremutató üzletpolitikájának köszönhetően válság­álló megoldást nyújt ügyfelei számára.

„A számos nehézség ellenére a Fortuna Digital mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten kiemel­kedő évet zárt” – mondja Angyal Tamás. „Rengeteg kihívás jelentkezett az elmúlt időszakban, ennek elle­nére megtaláltuk azt a stratégiát, amellyel sikereket érhetünk el még egy ilyen periódusban is. Fejlődésün­ket jól mutatja, hogy az évet hatan kezdtük, jelenleg pedig kilencen dolgozunk a cégnél, s ezt még bővíteni kívánjuk. Emellett a raktárkészletünket tovább növel­tük, pontosan 51 százalékkal. Azért döntöttünk ezen stratégia mellett, mert azt látjuk, hogy a piacnak az a legnagyobb segítség, ha gyorsan és magas minőséget tudunk biztosítani.”

A Fortuna Digital a felmerülő problémákra kínál meg­oldásokat. A teljes cégcsoport azon dolgozik, hogy olyan technológiákat nyújtson, amelyek segítségével fejlődhetnek az ügyfeleik. Nemcsak gépek, hanem alapanyagok tekintetében is folyamatosan tesztel­nek, hogy a jövőben még többfajta alternatívát kínál­hassanak.

A NYOMDA- ÉS A CSOMAGOLÓIPAR ÖSSZEFONÓDÁSA

„A SignExpo szakvásáron jelentettük be a hírt, hogy a Kongsberg forgalmazói is lettünk Magyarországon. Ezzel bővítettük a portfóliónkat, a nyomtatástól a cso­magolásig terjednek az általunk kínált gépek. A cég­csoportunk már régóta kapcsolatban áll a Kongsberg vállalatával. Azt látjuk, hogy a digitális nyomda és a packaging világa elkezdett összefonódni” – mondja Angyal Tamás.

A Kongsberg a legstabilabb és legmegbízhatóbb digi­tális vágási megoldásait kínálja a csomagoló, reklám, display és egyéb piacoknak világszerte. A technológia és a kreativitás ötvözésével a gyártó élenjáró az innová­ciók terén. A Kongsberg révén gyorsabban, biztonságo­sabban és hatékonyabban termelhetnek a vállalatok.

A SIKER TITKA A FOLYAMATOS FEJLŐDÉS

„A SignExpo és a FESPA szakkiállításokat követően a saját fejlesztésünket helyeztük előtérbe” – teszi hozzá Nádai Zsolt, a Fortuna Digital Kft. értékesítési veze­tője. „A magyar piacon egyre inkább ismertté válik a nevünk. A jelenlegi gazdasági környezetben kifejezet­ten büszkék lehetünk arra, hogy növekedést értünk el. A folyamatos tanulásunknak és jelenlétünknek köszön­hetően a kitűzött céljainkon felül tudunk teljesíteni.”

A Fortuna Digital csapata számos helyszínen vett részt képzéseken, gépbemutatókon, hogy bővítsék szakér­telmüket a témában. A folyamatos képzés mellett fi­gyelik, hogy a piac milyen igényeket támaszt feléjük. Ezek kielégítése érdekében további három fővel fog bővülni a vállalat csapata, a szerviz, értékesítés és rak­tározás feladatkörökbe fognak szakembereket keresni.

A vállalat fejlődéséhez hozzátartozik, hogy a tavalyi telephelyükhöz képest hatszor nagyobb helyiségbe költöztek. Ezzel együtt a raktárkészlet jelentősen növekedett, így rugalmasabban ki tudják szolgálni az ügyfeleket. Jelenleg tekercses anyagok találhatók meg a kínálatukban, de a jövőben más irányok felé is nyitni fognak.

„Az alapanyagkészletünk kínálatának bővítése során folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél rugalma­sabban szolgálhassuk ki az ügyfeleinket” – folytatja Nádai Zsolt. „A megváltozott gazdasági környezetben a vállalatok másképp viselkednek. Az igények szerint most már arra van szükség, hogy minél gyorsabban jussanak hozzá az adott alapanyaghoz. Budapesten bevezettük a délelőtt 11-ig rendelők esetében az azna­pi szállítást. A terveink szerint ezt a szolgáltatásunkat a jövőben bővíteni fogjuk.”

KIZÁRÓLAGOS FORGALMAZÓK

A Fortuna Digital magyarországi cége vált 2022-től a HP nagy gépeinek a kizárólagos forgalmazójává. A gyártó élenjáró a nyomtatási technológiák fejlesz­tésében, munkájuk során arra törekednek, hogy még hatékonyabbá tegyék a termelést. A közelmúltban mutatták be a HP Latex 2700 szériát, amely a nyom­dai szolgáltatók problémáira kínál megoldást.

Számos további új gyártó partnerrel bővítette palet­táját a Fortuna Digital Kft., hogy az iparágban megje­lenő igényeket rugalmasan kiszolgálhassa. Ennek ér­dekében a Felix Gluer, az AGFA – ipari berendezések szegmensében – és az Inca kizárólagos forgalmazói Magyarországon.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display