A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Erődemonstráció a szélesformátumú nyomtatásban

A HP bejelentését rengeteg találgatás előzte meg, ugyanis annyit lehetett tudni, hogy a latex technológiával kapcsolatos fejlesztésről fognak bemutatót tartani. Az online eseményen új nyomtatócsaládot prezentáltak, amelynek tagjai nemcsak szimpla berendezések, hanem komplett megoldást jelentenek a reklámdekorációs iparág számára. A rendezvényen Daniel Bellotti, a HP műszaki tanácsadója mutatta be az új HP Latex 2700 szériát, amely fehér nyomtatási konstrukcióban is kapható. Magyarországon a Fortuna Digital adott hírt a legfrissebb megoldásról.

„A HP élenjáró a nyomtatási technológiák fejlesztésében, azon dolgozunk, hogyan tehetjük a leghatékonyabbá a termelést” – mondja Daniel Bellotti. „A költségek optimalizálása elsődleges egy ilyen volumenű beruházás során, ezért többek között olyan funkciókkal láttuk el ezeket, mint az automatikus nyomtatófej-tisztítás, fehér tinta recirkuláció, adaptív karbantartás, távoli vezérlés és felhő alapú megoldás.”

A HP Latex 2700 szélesformátumú nyomtató tervezésénél a fókuszba a nyomdai szolgáltatók jelenlegi problémáinak megoldása került. A sebesség (89 négyzetméter/óra), minőség és felhasználható alapanyagok tekintetében egyedülálló megoldást nyújt. Prémium kategóriába sorolható munkák elkészítésére képes, hiszen megőrzi a média fényességét és tapintását a legkülönbözőbb alkalmazások esetén is.

„Fejlesztéseink során a fenntarthatóságot célozzuk meg, az UL ECOLOGO tanúsítvánnyal rendelkező termékek és szolgáltatások igazoltan csökkentett környezeti hatással rendelkeznek. A tintáink nem tartalmaznak légszennyező anyagokat, valamint szagtalan nyomtatást biztosítanak a vízbázisú megoldásnak köszönhetően” – hangsúlyozza Daniel Bellotti.

A nyomtató vezérlése egy könnyen kezelhető érintőképernyős felületen végezhető, ami az egyszerű használat mellett rendkívül intuitív. A konstrukciót hatékony és költségkímélő munkavégzésre tervezte a gyártó, hiszen akár 30 százalékkal alacsonyabb nyomtatási hőmérsékleten is képes kiváló minőséget produkálni, valamint a behelyezett tekercsek súlya tekintetében nagyobb szabadságot biztosít.

A HP Latex 2700 esetében továbbra is azokat a jól bevált új generációs tintákat alkalmazzák, mint az R és a 700-800-as sorozatú nyomtatók esetében. Alapvetően hat színnel (plusz fehér) kapható optimizer funkcióval. Végül, de nem utolsósorban a HP latex white biztosítja a legfehérebb tintát az iparágban, amely rendelkezik automatikus recirkuláló rendszerrel.

Az új HP Latex 2700 nyomtatóról érdeklődni lehet a magyarországi Fortuna Digital szakértőinél.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display