A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Újdonságokkal feltankolva nyitotta meg kapuit a Nyomdaker

Innovációkkal, szakmai előadásokkal tartott nyílt napot szeptember 7-8-án a Nyomdaker Kft. a megújult bemutatótermükben. Az eseményen részletesen megismerhettük a Mimaki nyomtatási megoldásait, valamint a magyar vállalat alapanyag-kínálatát és display rendszereiket. A prezentációk során három együttműködő partnerük is bemutatta portfólióját.

A Heytex Group a különböző textilanyagok területén nyújt széleskörű megoldást. A német székhelyű nemzetközi vállalat a sokrétű kínálat mellett a fenntarthatóságot is a zászlajára tűzte, s rendkívül komolyan veszik anyagaik előállításánál annak környezeti hatásait, valamint újrahasznosítási lehetőségeit. A Heytex 2019-ben mutatta be az ecotex termékcsaládot, amely PVC-mentes alternatívát nyújt a kültéri megjelenéshez.

AZ SMS – Sign Media Solutions – olyan felületekre gyárt anyagokat, amelyek sokszor kihívást jelentenek a vállalatoknak. A padlóra, térkőre vagy egyéb útburkolatra helyezhető megoldásaik egyedülálló minőséget garantálnak, amelyek által számos előny érhető el, többek között a csúszásgátlás. Emellett a merőleges felületeken is kivételes lehetőségeket biztosít, így például a perforált ablakfóliák területén nyújt kiemelkedő eredményt.

A JM Technical Textiles hasonlóan a felső kategóriába sorolható megoldásokat biztosít. A német székhelyű gyártó különböző célokra használható műszaki textíliákat készít, többek között napellenzőt, digitális nyomtatáshoz való szövetet vagy egyedi alkalmazáshoz szükséges anyagot. A vállalat számára az innováció a legfontosabb, amely lehetővé teszi számára, hogy különleges termékeket hozzon létre, s ezáltal esztétikus, funkcionális, minőségi és fenntartható anyagok kerülnek ki a gyárából.

„Számos újdonsággal készültünk a szakmai érdeklődők számára, akik az előadások során megismerkedhetnek néhány olyan gyártóval, akik kiemelkedő anyagokat készítenek nemzetközi piacra” – mondja Kárpáti György, a Nyomdaker marketingese, majd hozzáteszi: „Az elmúlt időszakban a pandémia miatt fel kellett hagynunk azzal a hagyománnyal, hogy megnyitjuk a kapunkat a szakmai érdeklődők előtt. Már mindenki várta a találkozást, ugyanis a megújult bemutatótermünk most debütálhatott a közönség előtt.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display