A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új Mimaki nyomtatók a Nyomdaker bemutatótermében

A koronavírus járvány miatti korlátozások és az ellátási fennakadások után végre újra találkozhatunk a Mimaki legújabb gépeivel a Nyomdakernél.

Az utóbbi két évben a Mimaki több új típussal is je­lentkezett. Főként a korábbi, rendkívül sikeres típusok továbbfejlesztésével készültek el az új zászlóshajó mo­dellek, amelyeket júliustól – néhány korábbi modell mellett – a Nyomdaker bemutatótermében ki is pró­bálhatnak az érdeklődők.

JV330-160

A korábbi JV és CJV gépek után most mind az oldó­szeres nyomtatók, mind az integrált nyomtató-vágó­gépek megújultak az új 330-as szériával. Az új sorozat egy közép-és felső kategóriás gépcsalád, amelynek kifejlesztésénél a termelékenység növelése mellett több, komoly hozzáadott értéket jelentő megoldás is szerepet kapott.

Az új csepp-technológia, a „Mimaki Weaving Dot Tech­nology” sokkal pontosabb tintacsepp-elhelyezést tesz lehetővé, így mély, élénk színeket is egyenetlenségek nélkül tudunk nyomtatni. A 330-as sorozat is rendel­kezik fúvóka ellenőrző- és helyettesítő rendszerrel, valamint a felcsévélésről is már egy továbbfejlesztett rendszer gondoskodik.

A 160 cm széles modell nagy felbontás mellett is ké­pes nagyobb mennyiség nyomtatására, mint az elődei. A használati előnyök nem csupán a színenként kétlite­res festékellátó rendszerrel, hanem a háromtekercses adagolóval is bővültek. A különböző, leggyakrabban használt anyagok közötti váltás rendkívül egyszerű lett. A háromtekercses megoldásnak köszönhetően nagyon könnyű anyagot cserélni a gépen, hiszen akár egyszerre fent lehet egy vinyl, egy ponyva és egy pa­pír is. Az új sorozat „XY” levágó funkciót is kapott, így a nyomatokat a gép a nyomtatás közben a kívánt mé­retre tudja vágni.

JFX200-2513 EX SÍKÁGYAS UV-LED NYOMTATÓ

A JFX sorozat mérföldkőnek számít az UV-LED tábla­nyomtás történetében, most a rendkívül népszerű sorozat új kiadása érkezett meg. A korábbi típushoz képest 2 helyett 3 nyomtatófejet kapott, így sokkal gyorsabb, akár 35 m2/óra nyomtatásra is képes. A vá­kuumasztal kapcsolása az új típusnál pedállal törté­nik. Természetesen ez a gép is többféle UV festékkel használható, a 4 szín mellett akár fehérrel vagy lakkal is használható (CMYK+2W+2Cl vagy CMYK+ 4W).

UJF-6042 MKII E UV TÁRGYNYOMTATÓ

Az UJF család új modellje kis változtatásokkal szüle­tett és a gyártó nem titkolt célja volt az „e” modellel, hogy az árversenyben is vezető pozíciót szerezzen. A korábbi kiadásoktól az „e” modell abban különbö­zik, hogy pontosabb lézeres magasságmérőt és wiper állomást kapott, valamint Rasterlink 7-ből üzemel­tethető, amellyel – új kényelmi funkcióként- a szoft­verből is beállítható az adott munkára vonatkozó tárgymagasság. Többféle UV-festéktípussal és szín­konfigurációval telepíthető.

CG-130AR VÁGÓPLOTTERA Mimaki az elmúlt év során jelentkezett a CG vágó-plotter család új sorozatával, amely a korábbi SR so­rozatot váltja le. Az új AR sorozat mindenben egy ki­csit jobb, mint az elődje. Ugyanolyan pontosan vág, de gyorsabban, valamint rendelkezik egy olyan, tál­cás opcióval, ami lehetővé teszi kis méretű karton­táblák bígelését és vágását. Ezzel a géppel már kis méretű dobozokat is lehet készíteni.

DEMO GÉPEK A NYOMDAKERNÉL

A Nyomdaker bemutatótermében nem csupán az új típusok próbálhatók ki, hanem a JV100-160, UJV100- 160, UCJV300-160 típusok is. A gépek kipróbálásához csak időpont-egyeztetésre van szükség.

Lehotkai Bence
+36 20 414 1921
lehotkai@nyomdaker.hu

Szirmai Éva
+36 20 382 3052
szirmai@nyomdaker.hu

- Hirdetés -

Sign&Display