A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új szoftvercsomaggal segíti a digitalizációt az Esko

A csomagolóipar folyamatos növekedés mellett igyekszik alkalmazkodni napjaink valós fenyegetéseihez: az ellátási láncok ingadozásához, a munkaerőhiányhoz, illetve a fogyasztási cikkek és az energiaköltségek emelkedéséhez. Ezek egytől egyig azt hangsúlyozzák, hogy a feldolgozóknak gyorsítaniuk kell a hatékonyságnövelést – gyakorlatilag minden munkafolyamat során.

A Large Format Review-ban megjelent beszámoló szerint az Esko éppen a felfokozott tempó miatt érezte indokoltnak, hogy piacra dobjon egy sor innovációt, hiszen így segíteni tudja a vállalkozásokat a digitális átalakulás felgyorsításában, valamint a termelékenység növelésében.

Az Esko 22.03-as verziószámú csomagja sok új funkciót tartalmaz a teljesség igénye nélkül:

  • következő generációs Color Preflight automatizációs motorral és ArtPro+-szal,
  • összeszerelési útmutatók ArtiosCAD-del, ami 20 százalékkal csökkentheti az összeszerelési időt,
  • natív Apple Silicon háttértámogatás az ArtPro+-hoz, a DeskPack-hoz és a Studio-hoz,
  • ArtPro+ Digital Edition a digitális nyomtatási folyamatokhoz,
  • továbbfejlesztett WebCenter felhasználói élmény és jelentéskészítés.

„A legújabb szoftvercsomagunk számos áttörést hozó innovációt tartalmaz, hogy leegyszerűsítse az összetett munkafolyamatokat” – mondta Jan De Roeck, az Esko marketing- és iparági kapcsolatokért felelős stratégiai igazgatója.

A szakértő szerint a cégnél folyamatos a szoftverfejlesztés, így maximálisan meg tudnak felelni a mind hatékonyabb folyamatok iránti igényeknek, még akkor is, ha azok különböző részlegek és a távoli létesítmények között zajlanak le. „Sok vállalat csak most digitalizálja a folyamatait, termelési feladatait és munkakörnyezeteit. Mi továbbra is ezt a digitalizálást támogatjuk, úgy, hogy még hatékonyabb, robusztusabb, de közben egyszerűen használható és felhasználóbarát megoldásokat teszünk le az asztalra.”

Fotó: Labels and Labeling

Jan De Roeck arra is felhívta a figyelmet, hogy a szoftverek lehetővé teszik a vállalkozások számára az adatfelhasználás optimalizálását. Az automatizációs motor és az új jelentéskészítő, valamint a WebCenter analíziseszközei nagy mennyiségű hasznos adatot termelnek, ezzel jobb rálátást biztosítanak a cégek üzleti tevékenységére. Mindez segít abban, hogy feltárják, azonosítsák, majd kiaknázzák a hatékonyságnövelő lehetőségeket, mi több, megszüntessék a pazarló részfolyamatokat. A WebCenter kiegészítői új csomagoláskezelési megoldásokat is kínálnak: felszámolják például az akadályokat és javítják a felhasználói élményt. Nagy extra a dinamikus 3D megjelenítés, ami a munkacsoportokat készíti fel napjaink kihívásaira – vázolta az igazgató.

„Mivel a színek pontossága kulcsfontosságú a márkák, így ügyfeleink számára is, biztosítanunk kell a színazonosságot – a futási hossztól és a hordozóanyagtól függetlenül. Ezért vezettük be az ArtPro+ és az Automation Engine rendszerben a következő generációs Color Preflight-ot” – magyarázta. „A színkonverziós eredmények prognózisa, valamint a színminőséget szabályozó korlátozás nemcsak a nyomtatás pontosságát biztosítja, hanem leegyszerűsíti a szerkesztési folyamatot és a színegyeztetési munkát is.”

A stratégiai vezető jelezte: az Esko Release 22.03-mal megszűnnek a digitális átalakulás előtt álló akadályok, hiszen mindenki rendelkezni fog olyan adatokkal, elemzésekkel és termelési intelligenciákkal, amelyek megfelelnek a mai elvárásoknak és felkészítik a vállalkozásokat a holnap kihívásaira.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display