A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Színmenedzsment-szoftverekkel nincs többé hibás signage

A kész signage-en észrevett hibák és színegyenetlenségek az utolsó dolgok közé tartoznak, amivel találkozni akarunk, pedig nagyüzemben dolgozva még a legjobbakkal is megesik: kimutatták, hogy a nyomtatási rendellenességek és pontatlan színek miatt visszautasított késztermékek aránya Észak-Amerikában kettő, Európában három százalék. Ne legyünk tehát restek színmenedzsment-szoftver segítségét kérni, hogy végre elkerüljük az elkerülhetőt!

Most, hogy a reklámszakma – gyakorlatilag minden más területhez hasonlóan – komoly szakemberhiánnyal küzd, azzal is szembe kell néznie, hogy az ügyfelek egyre jobb minőséget várnak el, és egyre gyorsabban. A széles formátumú egyedi nyomtatás piacán már napi szinten kell márkaspecifikus igényeket kielégíteni, és a színek pontossága kritikus fontosságúvá vált megállítótáblák, bannerek, üvegfóliák és még egy sor signage esetében.

Nem is csoda, hiszen a márkahű vásárló számára semmi sem árul el többet a termékről, mint a signage, ami alapján azonosítja. Ha nem harmonizálnak benne a színek, az olyan, mintha eltorzítanánk egy korábban szépnek látott arcot. Az ügyfél egy ilyen hiba miatt simán a konkurenciáig szalad, de akkor sem lesz boldog, ha marad, mert azzal szembesül, hogy az elpazarolt nyersanyag feleslegesen termelt hulladék, míg az újragyártás időpazarlás és ablakon kidobott pénz.

Roland Campa, a színmenedzselő szoftveres megoldásokat kínáló EFI termékfejlesztési vezetője hangsúlyozta: cégük szoftvereivel olyan végső ellenőrzéseket lehet elvégezni, amelyek kimutatják a legapróbb egyenetlenségeket is. A Fiery Color Profiler Suite profilokat hoz létre: a színkimenetet ipari vagy egyedi szabványhoz igazítja, majd szinkronizálja hozzá a különböző nyomtatóberendezéseket. A ColorGuard közvetlenül nyomtatás előtt észleli a hibákat, amelyeket ki is javíthatunk, és erről kézzelfogható igazolást adhatunk az ügyfélnek. Mindezeken felül ott van a SpotPro is, amely a színek és egyedi árnyalatok tűpontos reprodukcióját teszi lehetővé, ajánlotta a szakember.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: SignLink

- Hirdetés -

Sign&Display