A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A digitális nyomtatás új korszakhoz érkezett a HP fejlesztése révén

Ami minden esetben középpontjában áll a HP innovációinak: széleskörű festékhasználat, környezetvédelem és kiemelkedő minőség. A vállalat bemutatta az új HP Latex 630 nyomtatósorozatot, amely teljessé teszi a kategória szortimentjét. A fejlesztésnek köszönhetően még elérhetőbbé válnak a fejlett, modern nyomtatási technológiák. A Fortuna Digital kínálatában már kaphatók ezek a berendezések!

A HP Latex 630 sorozat, ahogy a gyártó latex portfóliójának többi tagja, fenntarthatóbb nyomtatást kínál, ami vízbázisú latexfestékek alkalmazását, minimalizált vegyszerhasználatot jelent, s emellett rendelkezik ECOLOGO® és EPEAT® környezetvédelmi tanúsítványokkal, kartonalapú festékkazettákkal szerelték fel, továbbá egyes elemei újrahasznosított műanyagokból készültek.

A sorozat a HP-tól már megszokott latexminőséget képviseli, és a fehér festék alkalmazásával számos olyan vállalkozás számára is kiváló megoldást jelenthet, amely eddig még nem alkalmazta ezt a nyomtatási eljárást. A gyártó továbbá nemcsak a hardvert teszi elérhetőbbé, hanem kifejlesztették az új, felhőalapú HP PrintOS szolgáltatásukat, amely még egyszerűbbé teszi a munkát, hiszen ezáltal gyakorlatilag bárhonnan irányíthatják a különböző folyamatokat. A HP ezen innovációja kitárja a kapuját az e-kereskedelem előtt, az intuitív web-to-print megoldás időt takaríthat meg – többek között a megrendelések feldolgozásának és az automatizált mechanizmusoknak köszönhetően – nyomtatási szolgáltatók számára az online műveletek segítségével.

A HP Latex 630 sorozat az alábbi kivitelben kapható HP Latex 630, a HP Latex 630 W, a HP Latex 630 Print & Cut Plus és a HP Latex 630 W Print & Cut Plus.

Szélesebb körben legyen elérhető a technológia

Az új fejlesztésével a HP a célközönségének a bővítését irányozta elő. A kisebb helyi vállalkozások számára is elérhetővé kívánja tenni a fenntartható és magas minőséget biztosító latextechnológiát. A sorozat gépei sokrétű felhasználást kínálnak, s kiemelkedő nyomatokat biztosítanak a járműcsomagolás, kül- és beltéri megjelenések, üzleti, irodai és eseménydekorációk, ablak- és padlódekorációk, matricák, táblák, világító reklámeszközök és tapéták területén.

A verhetetlen negyedik generációs latex

15 éve indította útjára a HP a latextechnológiát, amelyben azóta is verhetetlen megoldásokat kínál. Az újonnan fejlesztett sorozat azért emelkedik ki a kategóriájából, mert egyedülálló fehérnyomtatási lehetőséget kínál, gyorsan és egyszerűen üzemeltethető, ami nem megy a képminőség rovására. A megszerzett környezetvédelmi tanúsítványok garantálják, hogy a gyártó – ahogy azt tőle megszokhattuk – figyelmet fordít a legapróbb részletekre is, ami a berendezések előállításának szénlábnyomát illeti.

A legújabb fejlesztés a hagyományos nyomtatással ellentétben nem bontja rétegekre a grafikákat a munkafolyamat során, hanem a HP Pixel Control technológia által pixelszinten alkotja meg a képeket, ami azt jelenti, hogy egyetlen réteg kerül fel a hordozóra. Ennek és a színválasztéknak köszönhető, hogy részletgazdag minták, mély, telített színek és lágy átmenetek hozhatók létre.

A latextechnológia hátrányaként szokták említeni a nyomtatás során keletkező magas hőmérsékletet. A legújabb, negyedik generációs berendezések a harmadik generációhoz képest akár több mint 30 százalékkal alacsonyabb hőmérsékleten dolgoznak. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy még szélesebb anyagkínálatot használjanak fel a nyomdák, s akár hőre érzékenyebb médiát is alkalmazzanak.

A harmadik generációs HP nyomtatókkal szemben a negyedik esetében 133-mal több pantone szín szerepel a palettáján. Az apróbb feliratok, vékony motívumok előállítását is kiválóan végzi, s a számos kiemelkedő tulajdonsága mellett nagyobb teljesítményre képes.

Az újdonság hatása

A Fortuna Digital Kft. szervizszakembere, Kovács Krisztián emelte ki, hogy a HP Latex 630 sorozat újdonságai miképpen segítheti a nyomdák munkáját.

„Az automata SKEW korrekció óriási előnyt jelent. A harmadik és a negyedik generációs latexgépeknél, ha nem volt megfelelő az alapanyag-betöltés és az oldalirányú mozgása pedig nagyobb volt, mint a megadott érték, akkor manuális beavatkozás volt szükséges a helyes beállításhoz. A HP Latex 630 sorozat esetében ez teljesen automatizáltan történik, azaz a betöltési hibákat a gép észleli, s annak megfelelően kompenzálja a nyomtatási folyamatot.

Emellett a Pixel Control egy új eljárás a gyártó részéről, ami azt jelenti, hogy a festékcseppek nem egymásra érkeznek, hanem egymás mellé, s így történik meg a színkeverés. A végeredmény pedig: telítettebb, egységesebb színek és finomabb színátmenetek.

Végül, de nem utolsó sorban az e szériához tartozó nyomtatók olcsóbbak a Latex 700 vagy 800 gépeknél, de ugyanúgy a negyedik generációs festékkel és fejekkel dolgozik. Emiatt lényegében könnyebb hozzájutni a legújabb technológia előnyeihez.”

A Fortuna Digital Kft. nemcsak a magas minőségű gépek forgalmazója, hanem stabil, komoly szakértelemmel rendelkező szervizszolgáltatást nyújt. A HP Latex 630 sorozat gépei már megtalálhatók a vállalat kínálatában.

Fortuna Digital Kft.

- Hirdetés -

Sign&Display