A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új DtG technológiát villantott a Kornit

A közvetlen textilnyomtatás (DtG) királyaivá válhatnak a gyártó újdonságai, a Kornit Atlas Max Poly és a Kornit Apollo. Az eszközöket a Tel Aviv-i Divathéten lengették be a nagyközönségnek, és a visszhangok alapján olyan megoldást fognak jelenteni, amitől felső kategóriás minőséget, vibráló, színgazdag kidolgozást és poliészterre is felvihető dizájnokat lehet remélni.

A DtG tekintetében eleve ágazatvezetőnek tartott izraeli vállalat eddig a világ négy különböző pontján telepített egyet-egyet az Atlas Max Polyból, hogy béta teszteket hajtson végre vele, azzal a céllal, hogy kielégítsék a divatos, egyedi sportruházatok iránti igényt. A Digital Printer úgy tudja, hogy a Kornit a profi és szabadidős sportruházati, valamint csapatmezek piacát szeretné leuralni a géppel, lévén ezeket a szegmenseket erősen frusztrálja, hogy a poliészter anyagok személyre szabásának vannak bizonyos nehézségei.

Omer Kulka marketingigazgató szerint a cég most megváltoztatja a játékszabályokat, hiszen az Atlas Max Poly végre képes a divat- és sportruházatok egyesítésére, sőt, a poliészter innovatív divatjának megteremtésére – ami nem mellesleg a textilipar leggyorsabban bővülő ágazata. „A szabadidős sportruházatok, illetve a promóciós és a sportmárkák most először ölthetnek élénk és színes dizájnt – köszönhetően a Kornit jól bevált Max technológiájának, ami az igény szerinti gyártás kiváló minőségi szabványait is meg fogja határozni” – lelkendezett a cégvezető.

A divathéten demonstrált Atlas Max Poly kompatibilis a hálós és sima szövetekkel, valamint a szálcsiszolt poliészterrel is. A Kornit-nak meggyőződése, hogy mostantól a tervezés és kreativitás végtelen lehetőségei jelenhetnek meg a poliészteren, hogy abból új stílusok, különleges kombinációk születhessenek. Az ígéretek szerint egyébként lehetővé fogják tenni a cérna nélküli hímzés, a nagy sűrűségű vinil, mi több, különböző emulációk és 3D effektusok megjelenítését.

Mint kiderült, az Apollo ugyancsak a Max technológiáján nyugszik, de közben hordozza a Kornit által idén felvásárolt Tesoma eszközeinek remek funkcionalitását is. A vállalat azt állítja, hogy a gép új megoldásai az eddig látott legátfogóbb egylépéses digitális rendszert alkotják – a kezelőnkénti legmagasabb teljesítménnyel. Meglátjuk 2023 közepe táján, amikor a cég elvileg piacra dobja.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display