A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Kornit Digital megtisztítaná a divatvilágot

Az izraeli-amerikai cég elkészítette első „Környezeti, közösségi és kormányzati riportját”, amelyben kimutatta, hogy egymaga képes 4,3 billió liter víz és 17,2 milliárd kilogramm üvegházhatású gázkibocsátás megtakarítására, 2026-ig. A hatásos számokat Ronen Samuel ügyvezető igazgató közölte, amikor bemutatta a hatástanulmányt, hangsúlyozva, hogy annak kritériumai szerint haladva „bátran átformálható a divatvilág, egy jobb, fenntarthatóbb bolygó érdekében”.

Samuel közölte: a divatipar számtalan környezetkárosító hatást gyakorol a Földre, már azzal is, hogy egyedül felelős a globális vízpazarlás húsz százalékáért, de közben – normál üzletpolitikájának részeként – legalább 30 százalékos túltermelést, ezzel irdatlan mennyiségű hulladékot produkál. A Kornit Digital drasztikusan megváltoztatná a káros gyakorlatokat, például víztakarékosabb technológiák bevezetésével.

A riport kedvéért elvégezték saját nyomtatórendszereik életciklus-vizsgálatát, amiből kiderült, hogy a fenntarthatóság zászlóshajója a Kornit Atlas MAX és a Kornit Presto S. Előbbi 93 százalékkal kevesebb vizet, 66 százalékkal kevesebb energiát és 82 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázkibocsátást ért el, míg az utóbbi 95 százalék vizet és 94 százalék energiát takarított meg – 83 százalékos emissziócsökkentés mellett. Az új berendezések hadrendbe állítása a korábban elért eredmények, illetve az előre lefektetett üzleti és piacbővítési tervek megtartásával teszi lehetővé 2,5 milliárd ruházati cikk felelősségteljesebb gyártását – állítja az ügyvezető.

A Kornit három fontos sarokpontban határozta meg, hogy mit szeretne elérni a következő bő négy év során:

  • gyártás valós igények szerinti mennyiségben, ami kb. 1,1 milliárd darabos túltermeléstől szabadítja meg az ágazatot – ez akkora, teljesen indokolatlan termékfelesleg, amiből Európa és Észak-Amerika minden lakója kaphatna ajándékba egy-egy ruhát,
  • a túltermelés felszámolásának következtében az Egyesült Államok 11 évnyi fogyasztásával egyenlő mennyiségű, kb. 4,3 billió liter ivóvíz megtakarítása,
  • az energiafelhasználás visszavágásával 17,2 millió tonnás emissziócsökkentés, ami megegyezik egy olyan autó karbonkibocsátásával, ami 2400 alkalommal kerülte meg a Földet.

A tanulmány angol nyelven innen tölthető le.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Wide Format Online

- Hirdetés -

Sign&Display