A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

SignExpo: A textilfalak evolúciója

A Fix Pont Trade Kft. 1995 óta meghatározó szereplője a magyar reklámeszközpiacnak. Számos külföldi gyártó disztribútorai nagykereskedőként elsősorban viszonteladókat szolgálnak ki. A legnépszerűbb termékeik közé tartoznak a LEDUP világító textilfalak, plakáttartók, világító plakáttartók, hátfalak, pultok, kültéri/beltéri digitális eszközök, megállítótáblák, menütartók, prospektustartók, szórólaptartók, rollup állványok, zárható vitrinek, zászlók, prezentációs táblák, kordonoszlopok, fa krétás táblák és dohányzókabinok. A SignExpo – PPDexpo kiállításon Juhász István, a Fix Pont Trade Kft. ügyvezetője mutatta be a vállalatot.

„A szakvásárok mindig jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy bemutassuk az aktuális újdonságainkat. A világító textilfalak esetében megfigyelhető ezek evolúciója, ma már egyenletesen terül el a felületen a fény, nem látszódnak a ledek által gerjesztett csíkok, ahogy azt a korábbi verzióknál láthattuk. A közepe ugyanúgy világít, mint a szélei. Ezek megtalálhatók nálunk akár óriási kivitelben is, egészen a tízméteres, monumentális falakig” – mondja Juhász István.

A Fix Pont Trade egyik legkiemelkedőbb újdonsága a LEDUP világító textilfalak, amelyek egy hordtáskában elférnek, s percek alatt felállíthatók mindenféle eszköz használata nélkül. A textilfal erős, homogén világító felületet biztosít. A megoldás által a kitelepülések igényes és látványos megjelenést kapnak, a szakmai érdeklődők emlékezetében pedig jobban megmarad az installáció. A világító textilfal kiválóan alkalmazható belsőépítészeti dekorációs elemként, hátfalként vagy mennyezeti díszletként is.

„A világító textilfalak óriási előnye a professzionális megjelenés mellett, hogy egyáltalán nem szükséges az összeállításukhoz szerszám, csupán a kattanásig kell összecsúsztatni a beszámozott elemeket. Sok esetben a vállalatok nem videókat prezentálnak a kiállításokon showelemként, mert a tartalom előállítása idő- és költségigényes. A világító textilfalak lehetőséget nyújtanak arra, hogy akár animáció segítségével látványos hátteret biztosítsanak. A felületeket különböző nyomtatási technológiákkal tehetik színessé, ha sokat gyűrődne az anyag, akkor a szublimációs metódus ajánlott, így az esetlegesen keletkező redők nem látszódnak meg. Továbbá ezt az iparágat is elérte az újrahasznosításra való törekvés. A hulladék, illetve a PVC környezetbe juttatásának elkerülése érdekében a felületek illesztéséhez immár nem szilikon-, hanem textilszalagot varrtak. Ez teljes mértékben lebomló anyag” – összegzi Juhász István.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display