A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az Egyesült Királyság legnagyobb állványburkolata készül Birminghamben

Január elején megkezdődött az Egyesült Királyság legnagyobb állványburkolatának készítése, a birminghami Bullring bevásárlónegyed ikonikus épülete, a Selfridges körül, számolt be a Signlink. A kakasmandikó virágát mintázó darabokból több mint tízezer négyzetméteres bannert alkotnak. 

A pláza elég jellegzetes külsővel rendelkezik: 15 ezer ezüstszínű lemez borítja –  ezeket most, egy 2022-ig tartó felújítás során, egyenként le kell venni, újrafesteni, majd visszahelyezni. Az aprólékos és bonyolult munkát a szigetországban rekordnak számító, 10.400 négyzetméteres, digitális nyomtatással készült állványbannerrel takarják ki, hogy a negyed többi üzlete zavartalanul működjön tovább.

fotó: Birmingham Mail

A burkolat a mintázatról kapta a „The Dogtooth Flower” („kutyafog ibolya”) fantázianevet, mert a magyarul kakasmandikónak nevezett növény virágára hasonlít. A hatalmas puzzle hatását keltő bannert a birminghami születésű Osman Yousefzada divattervező álmodta meg, impozáns méretekben: minden egyes virágminta 6,7 méter magas és hét méter széles.

Kivitelezőként az Embrace Building Wraps tevékenykedik a területen; a cég vezérigazgatója, Greg Forster úgy nyilatkozott, hogy a csapatát felvillanyozta a nagyszabású munka, és büszkék rá, hogy a részesei lehetnek. Elárulta, hogy az állványburkolatot 28 különböző formájú, egyenként 371 négyzetméteres elemből építik fel, vagyis mindegyik akkora, mint hét darab emeletes busz. Hogy még jobban érzékeltesse a grandiózus méreteket, hozzátette: az egész installáció magassága akkora, mint a Big Ben óratorony fele, és olyan hosszú, mint 3,5 Boeing 747-es jumbo jet.

Gábor János / Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display