A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Művészeti nyomatoktól kórházi tapétákig

Egy holland cég, nagy tradíciókkal, amely a szita- és a digitális nyomtatási technológiákat ötvözi. A vállalkozás kínálatában éppúgy megtalálhatók POS kampány anyagok kiemelkedő márkák számára, mint antibakteriális tapéták egészségügyi intézmények számára, vagy signage és nyomtatott termékek (dekoratív és funkcionális célzattal) céges, és egyéni megrendelők számára. A cég komoly lendületet kapott, amióta üzembe helyezték Nyala 2 szélesformátumú nyomtatójukat.

Ha röviden akarom összefoglalni: a Nyala 2 nyomtató tulajdonképpen segít cégünknek abban, hogy prosperáljunk. – kezdi beszámolóját a hollandiai Dordrechtben található Boer & van Wijk cég tulajdonosa, Johan van Wijk, majd így folytatja: „Két régebbi Durst nyomtatónkat cseréltük le erre a készülékre, melynek köszönhetően gyártásunk sokkal magasabb színvonalra lépett, mind minőség, mind pedig mennyiség terén.” A laminálást mostanra nagyon ritkán használják, ennek köszönhetően rengeteg időt spórolnak meg. A Nyala 2 nyomtató sokoldalúsága inspirációs forrásként szolgál dolgozói és megrendelői számára egyaránt. Mindez különösen igaz a POS szegmensre vonatkozóan. A Boer & van Wijk egyre több új megrendelőre tesz szert, mert munkájuk felkeltette a piaci szereplők figyelmét.

„A szájhagyomány útján történő ajánlások kiválóan működnek” – mondja Johan örömmel.

Teljes körű koncepció – nagy márkáknak

„Teljes körű szolgáltatást biztosítunk megrendelőink számára a koncepció kialakítása során tanácsadással, grafikai tervezéssel és gyártással, majd pedig az elkészült anyagok helyszíni installálásával.” – magyarázza Johan. A csapatuk az adott projektben szereplő anyagok felhasználásához mérten választ a szitanyomás, vagy a digitális nyomtatás közül – vagy manapság egyre többször választják a kettő kombinációját. A legtöbb esetben POS kampány anyagokat gyártanak, amelyek néha teljes körű promóciós eseményekké fejlődnek. „Lehetőségünk nyílt már, hogy segítsünk a Renaultnak egy komoly termékbevezetési kampányában, a Sonos (prémium média lejátszók és audio rendszerek) márka számára pedig terveztünk és megvalósítottunk egy teljes bemutatótermet. Amennyiben a referencia munkánk működik, úgy e koncepció alapján fogják berendezni a cég összes kiválasztott bemutatótermét Európaszerte.” Mondja Johan.

Antibakteriális tapéták

A Boer & van Wijk specialitásai közé tartoznak a dekoratív tapéta anyagok – antibakteriális tulajdonságokkal, az adott egészségügyi központ igényeinek megfelelően. A Nyala 2 nyomtatóval a műanyag panelek ellenkező oldalára képesek az adott kreatív anyag/ kép nyomatát tükörképként nyomtatni. Az így elkészített szélesformátumú nyomatoknak köszönhetően a műtők, fogászati rendelők, és egyéb kezelő helységek kevésbé sterilnek tűnnek a szemlélő számára – miközben a funkciójukat illetően pedig teljes mértékben sterilek maradnak. „Ez a megoldás nagy lelkesedést keltett megrendelőink körében, és egyben óriási fejlődési lehetőségeket kínál cégünk számára” – mondja Johan.

Nagyszerű műalkotások a társalgóban

„A személyre szabott beltéri dekoráció egy másik komoly trend” – folytatja Johan. Cégek, fotográfusok, és egyéni megrendelők egyre gyakrabban rendelnek nyomatokat olyan felületekre, mint az edzett üveg. Nagy művészek klasszikus alkotásainak lehető legélethűbb reprodukcióit szeretnék látni a saját falukon, illetve megvásárolható fotóalkotások, vagy saját fotóik nagyformátumú nyomatait.

A CMYK és fehér színek mellett a Nyala 2 képes világos színek kezelésére is, melynek köszönhetően az elkészült nyomatok túl is szárnyalják a megrendelők elképzeléseit.

Múzeumi alkotások

Múzeumok szintén a Boer & van Wijk lojális megrendelői közé tartoznak – közöttük a Dordrechts Múzeum, amely már 25 éve megrendelőjük. Ezen a területen kifejezetten nagy az igény a különleges témákat feldolgozó tapéta anyagokra, de készítenek signage anyagokat, információs paneleket és útbaigazító rendszereket egyaránt. A merev habtáblák remek általános anyagnak bizonyultak ezen a területen. „Nagy sztenderd paneleket nyomtatunk, majd ezeket daraboljuk fel kisebb elemekre. Ez kifejezetten hatékony módszer. De a fa-, vagy aranyozott fólia anyagokat szintén használunk alkalmanként. Bármi legyen is az alapanyag, a végső cél egy: a lehető legjobb hatást elérni. Mióta megvan a Nyala 2 készülékünk, különösen nyitottak lettünk a kísérletezésre.” – meséli részletesen Johan egy széles mosollyal az arcán.

Gyors összeszokás

„A kollégáink mindössze két hét leforgása alatt profin kezelték a Nyala 2-t. Ehhez a készülékhez könnyű hozzászokni. Szitanyomókként kifejezetten szeretjük a swissQprint regisztrációs tüskéit, mert hozzá vagyunk szokva, hogy precíz mechanikus keretek között dolgozunk.” – beszél Johan a gép üzembe helyezéséről. Majd elmondja: kifejezetten értékeli a tényt, hogy a Nyala 2 egyértelműen síkágyas nyomtató. „Az alapanyag nem mozdul a nyomtató asztalon, csak a fejkocsi. Emellett azonnal látható, mi történik a nyomtató asztalon. Ez biztonságot ad. Egy további pozitívum: a folyamatos nyomtatási-vágási workflow-t könynyen felépítettük a Zünd kivágó asztalnak köszönhetően, amely 2017 tavaszán érkezett cégünkhöz.”

Megbízható származás

Johan szereti a német és svájci termékeket, mert hisz abban, hogy mindkét ország olyan értékeket képvisel, mint a stabilitás és a megbízhatóság. „A szitanyomás gyökerei Németországból erednek”- mutat rá Johan. Ezért a német eszközöket tartja a szitanyomás aranyfokozatú mércéjének. De ha digitális termékekről van szó, akkor a svájci mechanikai tervezésbe helyezi a bizalmát. „Számomra a swissQprint moduláris felépítése különösképpen meggyőző.” – hangsúlyozza. A készüléket dupla fehér konfigurációval vásárolta, és a színeket pedig egy sorban. Ez komoly költségterhet jelentett, de magában hordozza egy második sor beiktatásának lehetőségét a termelékenység megduplázására. „Elértük az üzemünk helykapacitásának végét, és bára a Nyala 2 meglepően kevés helyet foglal el, nincs helyünk még egy nyomtató számára. Továbbá a jelenlegi nyomtató kibővítése jóval alacsonyabb beruházást igényel, mint egy második nyomtató megvásárlása.” – magyarázza Johan. A fenti indokok miatt Johan a tekercses opcióval szemben döntött, de még mindig foglalkoztatja ez a lehetőség, ahogy terveiről beszél: „Vagy a tekercses opció, vagy a második sor nyomtatófej – valamelyik e kettő közül lesz a következő befektetésünk. Ugyanis bármelyiket is választjuk, mindegyik még nagyobb fejlődést eredményez!”

Információk

Cég: Boer & van Wijk, Dordrecht, Hollandia, www.boerenvanwijk.nl
Tevékenység: Digitális és szitanyomtatás
Alapítás éve: 1950
Dolgozók száma: 12
Nyomtató: Nyala 2
Referenciák:
– Márkatulajdonosok: Chanel, Coca Cola, Google, JBL, Nike, Nespresso, Procter & Gamble, Samsung, Sonos, Renault
– Múzeumok
– Egészségügyi intézmények
– Philips
– KLM, DHL

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display