A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Nulláról felépített csúcsmasinák

A Fujifilm globális szélesformátumú nyomtatóközpontja, valamint a díjnyertes festékgyára az Egyesült Király­ságban, Broadstairs városában található. Itt fejlesztették ki az 1970-es években a világon az első, azonnal száradó UV festékeket, itt kezdték el először forgalmazni a 2000-es évek elején az első digitális UV tintasugaras rend­szereket. 2007-ben pedig bemutatták a ma már rendkívüli népszerűségnek örvendő Actuity szélesformátumú nyomtatócsaládot.

ITT AZ IDŐ A FEJLŐDÉSRE

A szélesformátumú UV tintasugaras nyomtatás fej­lesztésének első éveit a technológia tökéletesítése ha­tározta meg, amely folyamatos növekedést mutatott a sebesség és minőség terén. A 2010-es évek elején a Fujifilm realizálta, hogy a piacnak újdonságra van szüksége, s ennek érdekében hozta meg stratégiai döntését, amelynek keretében újragondolta az Actuity család kínálatát. Az új irány meghatározása során az értéknövelést, sokoldalúságot és az egyszerű haszná­latot célozták meg, a nyomtatás megtérülésének ma­gasabb szintjére összpontosítva.

Az átütő eredményeket célzó fejlesztéshez szinte „üres vászonnal” kezdett hozzá a Fujifilm. Ezáltal egy teljesen új, innovatív gépcsaládot hozhatott létre. Az alapkon­cepció az volt, hogy az esztétikus megjelenést kivételes funkcionalitással kombinálja, ennek érdekében pedig széleskörű közvélemény-kutatást végeztek, melynek során megkérdezték a tulajdonosokat és az üzemelte­tőket is. Az elképzelés pedig óriási sikert aratott.

A felmérésből egyértelműen kirajzolódott, hogy a menedzsment olyan berendezéseket szeretne, ame­lyek megbízhatók, gyorsak és hamar megtérülnek. De emellett a külső megjelenés, illetve az egyszerű fel­használás is kiemelkedő helyet kapott. Az operátorok számára kialakított jó géptervezés állt az előtérben, amely hozzájárul az ergonomikus munkavégzéshez.

A széleskörű kutatás eredményeit a Fujifilm a saját ismereteivel és a tintasugaras nyomtatásban szerzett szakértelmével ötvözte. Ezzel párhuzamosan a fej­lesztőcsapat átfogó kutatást végzett a piacon kapható legjobb alkatrészek és technológiák, valamint az össze­szerelés és a gyártás optimális útvonalai tekintetében.

MAGASRA TETTE A LÉCET AZ EREDMÉNY

Az első két nyomtató, amely az új tervek alapján ké­szült, az Acuity Ultra R2 és az Acuity Prime. Az Acuity Ultra R2 az Acuity Ultra teljesen újratervezett változata. Az Acuity Prime egy teljesen új, középkategóriássíkágyas nyomtató, amely egyszerű használatot és megtérülést kínál, amelyhez foghatót semmi más nem kínál a piacon.

A 2021-ben nyilvánosságra hozott értékesítési sikerek, illetve a pozitív piaci reakciók igazolták a Fujifilm stra­tégiáját. Az alábbiakban a két nyomtató tulajdonságait vesszük górcső alá.

ACUITY PRIME – MINŐSÉGBEN ÉS MENNYISÉGBEN IS EGYEDÜLÁLLÓ

Az Acuity Prime egy síkágyas nyomtató, amely merev és rugalmas hordozók széles skálájára képes magas minőséget produkálni. E termékcsalád rendkívül költ­séghatékony, és kiváló megtérülést biztosít. A kiváló kvalitás nyomtatásához nagy sebesség párosul. A vá­kuumasztal szinte bármilyen anyagot képes kezelni – rögzíti a merev és a rugalmas matériákat, stabilan megtartja azokat, így minden nyomatnak egyedülálló színvonalat biztosít.

A fehér és víztiszta tinták használata, valamint a szinte bármilyen anyagra való közvetlen nyomtatás lehetővé teszi, hogy az Acuity Prime nagy értékű, kreatív mun­kákat produkáljon, amelyek lenyűgözik az ügyfeleket.

A tervezés során a Fujifilm arra törekedett, hogy a gyártási időt tovább csökkentse, illetve a használható­ságot egyszerűsítse. Az új, felhasználóbarát felület, a könnyen tisztítható nyomtatófej és a tintatartályok jól látható állapotjelző lámpái mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kezelők kevesebb időt töltsenek a gép karban­tartásával.

„Az Acuity Prime termelékenysége messze meghalad­ja az elképzeléseinket, és tapasztalataink alapján felül­múlja a más, hasonló kategóriájú gépeket, amelyekkel eddig dolgozhattunk” – emeli ki a berendezés óriási előnyét Davide Salvo, a Tech:art ügyvezetője.

ACUITY ULTRA R – A SZUPERSZÉLES MUNKATÁRS

Az Acuity Ultra R2 egy kiváló minőségű, nagy terme­lékenységre képes, szélesformátumú nyomtató. A be­rendezést a kezelő igényeit szem előtt tartva tervezték, olyan speciális festéket használ, amely lehetővé teszi a kivételes, fotó minőségű grafikák nyomtatását belső dekorációhoz. Az Acuity Ultra R2 egyedülállóan képes kombinálni a magas minőséget, a kiváló termelékeny­séget és a gyors megtérülést.

A minőség, gyorsaság és üzemeltetési költség aránya rendkívül fontos egy termelőberendezés esetében. Az Acuity Ultra R2 bel- és kültéri alkalmazások eseté­ben is kiemelkedő nyereséget hordoz magában. Ez a berendezés képes a reklámdekorációs vállalkozáso­kat felvirágoztatni, ugyanis kivételes minőséget bizto­sít a nyomtatás során.

Az Acuity Ultra R2 nemcsak a beltéri – közelről is tűpon­tos – nyomatok területén nyújt egyedülállót, hanem a kültéri alkalmazásokhoz is ideális választás, mint az egyedi hirdetőtáblák és feliratok esetében. Az ezen berendezésbe történő befektetés által a reklámdeko­rációs vállalkozás beléphet a luxusmárkák piacára is.

sericol.hu

- Hirdetés -

Sign&Display