A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Neschen PP matt hátlap: még jobb minőség, olcsóbban, gyorsabban

Az öntapadós termékekre és bevonatos anyagokra specializálódott Neschen új PVC-mentes terméket fejlesztett ki a még hatékonyabb, még tartósabb hirdetőanyagok érdekében. Ha ez nem lenne elég: festéket is spórol, mivel fehérből például egy csepp sem fog kelleni – állítja a Large Format Review.

A PP matt hátlap elvileg felére tudja csökkenteni a felhasználók költségeit, valamint a gyártási időt. Kai Tittgemeyer ügyvezető igazgató ezt azzal magyarázta, hogy a matt, melegfehér fólia, plusz a cég egyik tükörnyomott, átlátszó hordozója (például az UVprint PP) eleve annyira jó minőségű felületet hoz létre, hogy azzal egy az egyben meg lehet spórolni a fehér festéket, és 50 százalékkal rövidül a nyomtatás időtartama. „Úgy vélem ezzel jó választ adunk a PVC-mentes megoldások iránt egyre növekvő keresletre” – állapította meg.

- Hirdetés -

Dirk Peereboom termékmenedzser hozzáfűzte: a PP matt hátlap valóban környezetbarát megoldás, ami nem egyszerűen vonzó, de rendkívül tartós is. „A fólia ugyanúgy alkalmas kirakatokban történő használatra, mint háttérvilágítású fénydobozok, esetleg vitrinek diffúzoraként.”

Az új öntapadó polipropilén hordozófólia egyszerre több fontos előnyt is ötvöz, persze az alkalmazhatóság és ellenállóképesség jegyében: kifejezetten PVC-mentes nyersanyagok laminálására találták ki, vízbázisú ragasztóval gyártották, a PP matt hátlap pedig egyrészt fenntartható módon készült, másrészt sokáig a helyén marad, megfelelő mérettartás mellett. A felhelyezéssel állítólag szintén nem sokat kell bajlódni: elég könnyen kezelhető, innovatív anyag, és a belső szerkezete akadályozza a rongálásából eredő károkat is.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display