A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Közlekedést irányító aszfaltgrafikák jelentek meg

A FloorSignage dobta piacra DriveOn Graphics néven azt az anyagot, ami út- vagy járdafelületre helyezve egyszerre képes a jármű, illetve a gyalogos forgalom jelzéseit megjeleníteni. Ez az első fényvisszaverő, digitális nyomdai média, amit kifejezetten a közlekedőkre gondolva alkottak meg, hiszen utcai burkolatokon, parkolókban, közutakon egyaránt jól látható vizuális jelzéseket ad. A talajgrafikák minden olyan színárnyalatban elkészülhetnek, amire a forgalomban szükség van.

„A kültéri sétányokra helyezett grafikák gondolata elég radikálisnak számított az ágazatban, amikor 2013-ban megjelentettük az AlumiGraphics Gripet” – idézte fel a SignShop kérésére Scott Wieclaw, a FloorSignage elnöke. „Ennek a termékünknek köszönhető, hogy a talajgrafikák mára világszerte elterjedtek, és az egyik legtartósabb megoldásnak számítanak, ha beton, aszfalt vagy tégla felületére kell felhelyezni gyalogosoknak szánt, időjárásálló jelzéseket.”

A cégvezető elmondása szerint nem sokkal az AlumiGraphics Grip piacra dobása után elkezdtek dolgozni a DriveOn Graphicson, hiszen hamar felmerült az igény arra, hogy a járműforgalomban is ehhez hasonló, tartós signok jelenjenek meg az utakon. Több problémával is szembesültek, ismerte el, hiszen egyszerre kellett nagy formátumú, de könnyen kezelhető és erős, ellenálló grafikai alapanyagot készíteni. Mindemellett korszerűbb, hatékonyabb és olcsóbb megoldást akartak a napjainkban is használt stencilezett, festett és hőre lágyuló termékeknél, amelyeket ráadásul irdatlan nehéz eltávolítani.

A forgalmi jelzéseket feltüntető grafikáknak minden esetben csúszásmentes, gyalogosbiztonságot fokozó termékeknek kell lenniük, és kiemelt fontosságú az éjjel-nappali fényvisszaverő képesség, ami kritikus fontossággal bír a járművezetők reakcióideje szempontjából. A DriveOn Graphics mindezen tulajdonságokon felül könnyen formára vágható, így pillanatok alatt készíthetők belőle nyilak, szimbólumok vagy más, közlekedésben használt jelzések, esetleg járdaszegély-felületek.

A 111×89 cm-es, tekercses kiszerelésben kapható anyag alapesetben matt fehér, és latex UV vagy hibrid nyomtatókkal is kompatibilis, miközben könnyen, hőmentesen installálható.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display