A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Két óriási lépessel előrébb

A grafikai megoldásokat és installációkat kínáló N3 Display Graphics a reklámalapanyagokat forgalmazó Drytackal közösen valósított meg járványvédelmi kampányt Bristolban. A város a közösségi távolságtartás hirdetésére kért és kapott látványos megoldást a cégektől, egy 2×1,1 méteres óriáslábnyom formájában. A helyi önkormányzat a nem alapvető árucikkeket kínáló üzletek újra nyitására időzítette a hirdetmények megjelenését, és városszerte arra figyelmezteti a járókelőket, hogy egyelőre legyenek óvatosak, ne alakítsanak ki zsúfoltságot.

A „Légy bristoli óriás” és a „Tegyél valami óriási dolgot – tarts kétméteres távolságot” könnyed, de komoly üzenet annak érdekében, hogy a január óta zárva tartó boltok környékét ne árasszák el a vásárlásra kiéhezett helyiek.

A városi tanács azt kérte a reklámcégektől, hogy az esős albioni időjárásnak ellenálló, de a gyalogos forgalmat nem akadályozó, csúszásmentes megoldást dolgozzanak ki. Az N3 ekkor kereste meg a Drytacot, tudván, hogy a vállalat alumínium alapú, PVC-mentes, bel- és kültéri felületekre szánt Polar Street FX-e tökéletesen megfelel az elvárásoknak. Padlókra és falakra egyaránt felvihető: a gyenge tapadófelületű aszfalton, járdán, téglafalon ugyanúgy tartós marad, mint betonon vagy vakolaton.

A film nem igényel laminálást, miközben latex és UV technológiával is nyomtatható – ez esetben két HP Latex 360-ban használták. A formákat már az N3 dolgozói szabták ki, dupla élű, volfrámpengés Zünd vágóval, amely még a Polar Street FX masszív alumínium hátlapjával is könnyen elboldogult.

Gábor János, Sign&Display

Forrás és fotók: Large Format Review

- Hirdetés -

Sign&Display