A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Egy sor környezetbarát címkével rukkolt elő az Avery Dennison

Az amerikai vállalat az AD RDX termékcsoporttal öregbíti innovatív megoldásai miatt már így is tekintélyt parancsoló hírnevét. A frissen bejelentett papír- és filmcímkék annak szellemében születtek, hogy csökkentsék a globális gazdaság egyre terebélyesebb karbonlábnyomát és hulladéktermelését – számolt be a Large Format Review.

Rob Groen in ‘t Wout kereskedelmi igazgató hangsúlyozta: az új címkék fejlesztése során azt tartották szem előtt, hogy a későbbi gyártásuk természetes erőforrás-igénye szignifikánsan kevesebb legyen, mint bármely más, korábbi termékük esetében. A „kevesebb több” koncepció eredménye az AD RDX termékcsalád lett, amitől kisebb nyersanyag- és hulladékmennyiséget, takarékosabb energiafelhasználást, illetve alacsonyabb szállítási, tárolási és rezsiköltségeket remélhetnek a vásárlók – tette hozzá.

Az új címkék előállításához 10-20 százalékkal sikerült visszaszorítani a ráfordított olaj, víz, fa és energia mennyiségét, miközben csökkent a gyártásból eredő emisszió is. A vállalat ígérete szerint mindez meglátszik majd a gyártáshatékonyságon és -termelékenységen, tehát a használatuk gyorsabb megtérüléssel, végső soron pedig magasabb profittal kecsegtet.

Az AD RDX az eddigi legnagyobb fenntartható termékskála a világon: a sorozatban étel- és italcsomagolásokhoz, háztartási és testápolási termékekhez, gyógyszerekhez és gyógyászati készítményekhez, mi több, szállítási és logisztikai vagy irodai és kiskereskedelmi cikkekhez egyaránt találunk megfelelő papír- és filmcímkét. Az anyagok palettája szintén elég széles: a félfényestől és összenyomhatótól a formázhatón és hőtranszferesen át a merev és filmes címkékig van köztük minden.

„Büszkén mutatjuk be az Avery Dennison zászlóshajójának számító Sustainable ADvantage portfólió termékeit, amelyek innovatív megoldásokat kínálnak az anyagfelhasználás és a környezeti hatások csökkentésére”, jelentette be a kereskedelmi igazgató.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display