A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Már a címke is lehet vegán

A világ első, bármiféle állati eredetű összetevőtől és GMO-tól mentes címkealapanyagát az Avery Dennison tette le az asztalra. Az állati kísérletekkel fejlesztett elemeket sem tartalmazó, tehát végképp vegán címkék hasonló tulajdonságokkal bíró termékcsaládok csomagolását díszíthetik a jövőben – kalkulál a Large Format Review.

A különleges eljárással fejlesztett anyagról már nemcsak a gyártója állítja, hogy teljesen vegán, hanem némi bevizsgálás után az EVE VEGAN független minősítő is. A különböző iparágak és gyártók számára vegán alternatívát ajánló francia szervezet komoly kritériumokat szab a hozzá felterjesztett termékeknek – nem is véletlenül, hiszen általában ételek és gyógyászati készítmények felett mondanak ítéletet.

Az Avery először hatféle papír- és három öntapadó címkével, illetve két tekercses fóliával indította útnak a vegán termékcsaládot, de azóta képessé váltak arra is, hogy az ügyféligényeknek megfelelően vegyítsék megoldásaikat. Mindegyik termék nagyon hasonló teljesítménnyel rendelkezik, és az átalakításuk vagy felhelyezésük között sincs sok különbség, így akár közvetlenül a végfelhasználói szinten kezelhető anyagokról van szó.

„A veganizmus messze túlmutat az egyszerű diétán: ez egy életfilozófia, ami elutasítja az állatvilág kizsákmányolását, akár élelmiszerekről, akár öltözködésről vagy bármi másról legyen szó”  – érvelt az új termékportfólió mellett az Avery Dennison termékfejlesztési menedzsere. Luuk Zonneveld magától értetődőnek nevezte, hogy ez a szemlélet a csomagolástechnológiában is megjelenik, hiszen a vegán márkák tulajdonosai minden téren – így a termékeiket jelölő címkékkel is – az erőszakmentességet képviselik, és ezzel az innovációval újabb szintet léphetnek.

A vegán címkealapanyagok főleg szépségápolási cikkekhez, borokhoz, minőségi ételekhez vagy italokhoz illenek, és mindegyik számára egyedi értékesítési szempontot kölcsönöznek. Az Avery Dennison ezt felismerve vetette alá magát az EVE VEGAN tesztjeinek, hiszen a szektor gazdasági szereplői rendkívül kényesek arra, hogy a termékük minden egyes részlete hitelesen képviselje az értékrendjüket.

„Azért vagyunk büszkék erre a minősítésre, mert jól szimbolizálja a márkák és cégtulajdonosok felé, hogy komolyan vesszük mindazt, ami mellett elköteleztük magunkat” – fűzte hozzá Zonneveld.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display