A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az Avery Dennison is karbonsemlegessé válik

A nyomásérzékeny ragasztók, ruházati márkajelzések, RFID-címkék, csomagolóanyagok és speciális gyógyászati termékek nemzetközi forgalmazója legkésőbb 2050-ig szeretné elérni a gyártás zéró károsanyag-kibocsátását, de elkötelezett abban is, hogy már az évtized végére komoly fenntarthatósági célokat valósítson meg.

A multinacionális cég Label and Graphic Materials (LGM) üzletága 2030-ra éri el azt a szintet, hogy az általa globálisan kibocsátott film- és papírtermékek száz százalékát újrahasznosított vagy megújuló energiákkal előállított nyersanyagokból készíti, áll a Sign&Displaynek eljuttatott közleményben. Ezzel párhuzamosan kiállnak az intelligensebb címkézés és adattovábbítás mellett, tovább csökkentve a hulladék mennyiségét, és jobb feltételeket teremtve az újrafeldolgozáshoz.

A 2030-ig esedékes célok három nagy témakörben valósulnak meg:

  • a körforgásos gazdaság erősítése, saját innovációkkal,
  • a környezeti hatások csökkentése, mind a működésben, mind pedig az ellátási láncokon,
  • a céggel összefonódó közösségek megélhetésének javítása.

- Hirdetés -

Az Avery Dennison ezeken belül vállalja, hogy tíz év múlva már csak és kizárólag felelős erdőgazdálkodásból – tehát biztosan nem erdőirtásból – származó papírnyersanyagot vásárol, a beszállítóit pedig jól megválogatja, a szerint, hogy azok milyen környezeti, erdészeti, társadalmi, emberi jogi és üzleti szempontokat képviselnek. Hangsúlyozták: a saját cégkultúrájukban is nagyon ügyelnek a nemi diverzitásra, a munkavállalók iránt tanúsított elkötelezettségre és a befogadó hozzáállásra, amit a partnereiktől ugyanúgy elvárnak.

A 2030-as céldátum az eddigi legnagyobb innovációs próbatételünk, egyben pedig felbecsülhetetlen lehetőség is arra nézve, hogy sikeresebbé tegyük az üzleti tevékenységünket

szögezte le az Avery LGM ágazatának igazgatója. Renae Kezar hozzáfűzte: az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében már ma elérik az eredetileg 2025-re kitűzött mértéket, ezért okkal bíznak a további fenntarthatósági programjaik sikerében. A végső cél az új generációk által elvárt teljes karbonsemlegesség elérése, legkésőbb 2050-ig.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display