A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A HP latextechnológia diktálja a minőséget – Megéri befektetni egy ilyen gépbe?

Hogy mitől lesz a minőség pont olyan, amilyet az ügyfelek igényelnek? Egyszerű kérdésnek hangzik, ám annál sokrétűbb. A Pont-Olyan Kft. műhelyében jártunk, ahol a közelmúltban lezajlott gépbeszerzés kapcsán beszélgettünk a latextechnológia előnyeiről, a folyamatos precizitás fenntartásáról és természetesen a Fortuna Digitalról.

„Komoly partnerekkel rendelkeztünk, és ennek a gazdasági átalakulások vetettek véget” – mondja Kovács László, a vállalkozás műszaki vezetője. „Dohányipari cégek, valamint egy olajtársaság hazai dekorációjáért feleltünk, ami nemcsak financiális oldalról jelentett számunkra biztonsá­got, hanem olyan technológiai háttérrel kellett rendelkeznünk a folyamatos minőség produká­lása érdekében, hogy azzal más területeken is versenyképesek lehettünk.”

A Pont-Olyan filozófiájához hozzátartozik, hogy mindig élvonalbeli berendezésekkel végezték a gyártást. A konstans minőség elérése érdekében azon technológiákat használják, amelyek kiemel­kednek a piaci kínálatból, és számos területen használhatók. Éppen ezért ruháztak be egy HP Latex 800 nyomtatóba, amelyet a Fortuna Digital Kft. biztosított számukra.

TÖKÉLETESSÉGRE HANGOLVA

A HP Latex 800 gépcsalád két tagból áll, amelyek között a fehér szín nyomtatása jelenti a különbséget. Ellenben a közös tulajdonságuk, hogy fenntartható, környezetbarát módon üzemelnek, ugyanis a gyártó által előirányzott koncepciók valósulnak meg bennük. A HP az L800-as szériák esetében is bevezette az overcoat technikai megoldását, melynek köszön­hetően azonnal tovább feldolgozhatók a nyomatok, és sok esetben nincs szükség laminálásra. E fejlesztés és a latextech­nológia együttesen egyedülálló tartósságot, kiemelkedő és folyamatos színvilágot eredményez. A HP a latextechnológia fejlesztésével nemcsak a kiváló minőség elérésére törekszik, hanem a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszi. A vállalat számos tanúsítvánnyal rendelkezik, a festék összetételétől kezdve a beltéri levegőminőségen keresztül az életciklusra vonatkozó szempontokig. Ezzel az eljárással felvértezve szinte bármilyen hordozóra nyomtathatnak a vállalkozások, ezzel kiszolgálva a széleskörű keresletet.

Miért volt szüksége a Pont-Olyan vállalkozásnak egy ilyen gépre?

„A múltban nagy ügyfeleknek dolgoztunk, akik részéről elvárás volt a színkonzisztencia, valamint az állandó mi­nőség. Hozzászoktunk ahhoz, hogy időben és végered­ményben kiválót alkossunk, hogy a partnereink mindig elégedettek legyenek velünk. A HP-val egy korábbi gép beszerzése során kezdődött a kapcsolatunk. Az első ilyen nyomtatónk nyolc éven keresztül dolgozott nekünk, sokszor 24 órákat ment végig, a memóriakár­tyája tárolta is, hogy hány passzt tett meg összesen a szolgálatunkban, amit elkezdtünk leírni, de kimondha­tatlanul magas szám. Ezt a gépünket már eladtuk, de ha jól tudom, még mindig üzemel Székesfehérváron” – mondja büszkén.

A Fortuna Digital olyan megoldásokat kínál, amelyek egyedülállók a magyar piacon. Széles formátumú nyomtatók területén a HP gépei páratlan lehetősé­get teremtenek a vállalkozások számára, amelyek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek. A forgalmazó a széleskörű támogatás mellett folyamatos szervizt és karbantartást biztosít, ezzel garantálva a leállások minimalizálását és az állandó üzemben tartást.

Felülírja a szabályokat

„A HP latextechnológia újdonság volt számunkra, ezért mielőtt beruháztunk volna ebbe, szá­mos forrásból utánanéztünk, illetve meglátogattunk olyan céget, ahol szintén az L800-as széria nyomtató­jával dolgoznak. Egyes vélemények kevésbé pozitívan írtak erről az eljárásmódról, ezért mi is szkeptikusak voltunk. A gyakorlati tapasztalatok viszont mást mondtak, ezért döntöttünk a befektetés mellett. Ahogy elkezdtünk vele dolgozni, megtapasztaltuk, hogy teljes mértékben alaptalanok voltak az aggályok, csupán oda kell figyelni a gépkönyvben leírtakra. A mi L800-asunk olyan minőségben és olyan sebességben dolgozik, mint ahogy azt elvártuk” – hangsúlyozza.

A Pont-Olyan számára azért is fontos a gyors és kiváló munka, mert az előállított termékeknek méretben és színben egyeznie kell a meghatározottakkal. „Például a rikító narancssárga előállítása kritikus szokott lenni, ám a tapasztalatunk alapján a pantone skálától csupán 5 százalékon belüli eltérést mutatott, ami általában 10-12 százalék körüli szokott lenni. A nagy mennyiségű belsőépítészeti megrendelés miatt kifejezetten odafi­gyelünk a részletekre.”

A Pont-Olyan sikeresen alkalmazkodik a folyamatosan változó igényekhez a megfelelő technológiai beruhá­zások által. A Fortuna Digital forgalmazásából vásárolt HP Latex 800 nyomtató pontosan azt a minőséget produkálja, amelyet a vállalkozás elvárt.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display