A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Forradalmi 3D szkennelés és vágás a Brandfixx-től

A mindössze két éve működő Brandfixx a márciusi Sign&Digital UK kiállításon is bemutatta úttörő moduláris rendszerét, ami azzal a szándékkal készült, hogy egyszerűbbé, hatékonyabbá és olcsóbbá tegye a járműfóliázást. A technológiát a Zünd G3 L-2500-hoz igazították: a vágógép az adott karosszériaelemről készült háromdimenziós szkennelés alapján szabja ki a megfelelő méretű darabokat, ami a maga műfajában tényleg világelső, és forradalmasítja a szegmenst.

Greg Saunderson vezérigazgató a Large Format Review-nak nyilatkozva elárulta: a rendszer tervezése során nemcsak a pontosságot és a költséghatékonyságot tartották szem előtt, hanem a fenntarthatóságot is, hiszen a Brandfixx a festésnél vagy a hagyományos vinil módszereknél lényegesen alacsonyabb karbonkibocsátással dolgozik. „Mivel az eszközeink száz százalékban modulárisak, képesek vagyunk a paneleket a vinilhengerre rétegelni, így minimalizáljuk a hulladék és a festék mennyiségét. A rövidebb installációs idők kevesebb villamos energiát és munkaórát igényelnek, így az eljárásunk minden lépése a lehető leghatékonyabb lett.”

A jármű-karosszéria egyes elemeinek 3D szkennelésével tökéletesen képesek meghatározni a munkadarab méretét, ami bármennyire is innovatív megoldás, kell hozzá egy legfeljebb +/- 0,1 milliméteres pontossággal dolgozó vágógép. Ezt a Brandfixx testvérvállalata, a Zünd szállította: a svájci cég G3 L-2500-as, Leibinger részjelölővel felszerelt berendezése tökéletes választásnak bizonyult – lelkendezett Saunderson.

A vágó hadrendbe állításával látványos eredményeket értek el: a vágásból származó hulladék mennyisége a felére csökkent, miközben a fő teljesítménymutató az egekbe szökött. A Brandfixx jellemzően olyan járműveken használja az új technológiát, amelyek kb. 80 moduláris alkatrészt tartalmaznak, és ezek mindegyike esetében száz százalékkal nőtt a termelékenység.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display