A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Könnyebb és hatékonyabb vágás-előkészítés a Zünd új szoftverével

A Zünd vágógépeihez készült Zünd PreCut Center (ZPC) megkönnyíti a nem nyomtatott elemekkel készülő alkalmazások vágás-előkészítését, olyannyira, hogy az néhány egyszerű lépésben elvégezhetővé válik. A program szignifikánsan csökkenti az előkészítésbe fektetett időt és energiát, optimalizálja a felhasznált nyersanyag mennyiségét, miközben kiküszöböli a hibalehetőségeket. Ehhez nem kell mindent rábízni, ha nem akarjuk, hiszen az automatizálás mértékét magunk állíthatjuk be, egyedi gyártási igényeink szerint.

Miután a ZPC-be importáltuk a kívánt formákat, hozzárendelhetjük őket a megfelelő sablonokhoz, amelyek lényegében útmutatók a speciális paraméterek szerinti vágáshoz. A sablonokat persze magunk is készíthetjük. A következő lépés az anyag beállításaira vonatkozik: a formák a még nem nyomtatott nyersanyagon kialakíthatók, ezzel lényegében minimálisra csökkenthető a hulladékmennyiség és a gyártási idő. Ezenkívül a felhasználó kiválaszthatja bizonyos metaadatok hozzáadását, sőt, a feladat elvégzésével egy időben az arra vonatkozó információk is kinyomtathatók, megkönnyítve a munkafolyamatok követését. A vágás befejezésével a szoftver lehetővé teszi a kész darabok hasonló rendelésekhez illesztését.

A szoftver nyílt felépítésével lehetséges a formák és adatok beemelése más forrásokból, ezután akár automatizált beágyazást tesz lehetővé, sőt, biztosítja az operátor számára a maximális szabadságot, hogy egyénileg szerkessze a vágási útvonalakat. Persze a munkamenetet egy zcc kiterjesztésű fájlban le is menthetjük, így később meg tudjuk ismételni, vagy ahhoz képest átalakítani a hasonló terveket.

A ZPC kétféle, Basic és Pro verzióban férhető hozzá, így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő programcsomagot, azok specifikációi szerint.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Sign Builder Illustrated

- Hirdetés -

Sign&Display