A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Digitális vágóasztal, amely átírja az eddig ismert szabályokat

A Kongsberg új digitális vágóasztalának bevezetését követően a Diametric a termelékenység jelentős maximalizálódását tapasztalta, ami hatékonyságnövekedéssel is járt, és képes volt ezt az ügyfeleknek továbbadni – írja közleményében a Kongsberg.

A Diametric egy speciális kitűzőket, címkéket és névtáblákat gyártó vállalat. A közelmúltban szerezte be a Kongsberg X20 berendezést, mindez a társaság Wight-szigeten található gyártóüzemének stratégiai korszerűsítése részeként történt. Graham Steele, a Diametric ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a digitális vágási megoldás máris jelentős megtérülést hozott.

„A várakozásainkat teljes mértékben felülmúlta, és felhívta figyelmünket az előttünk lévő lehetőségekre” – nyilatkozta Graham Steele. „Tisztában voltunk azzal, hogy szükségünk van új technológiára, mert a vágóüzem egyfajta szűk keresztmetszet volt a termelésben, így a kapacitás megértése, hogy mit is tudunk ténylegesen elvégezni, még számunkra is ismeretlen volt. Amikor új berendezést kapunk, minden esetben megvan a várakozás, hogyan fog illeszkedni a meglévő munkafolyamatokba. Ám miután a berendezés gyártójának egyik mérnöke eljött hozzánk, hogy elvégezze a betanítást, a gép nem állt le.”

A példa alapján a Kongsberg X20 a piacon kapható legsokoldalúbb vágóasztal, amely azonnali hatást gyakorol a termelékenységre és a hatékonyságra. „Tulajdonságai közül leginkább az az előnye emelhető ki, amelyet már az első napokban realizáltunk: a minimális beállítási időigény óriási segítség számunkra, ugyanis a sűrűn ismétlődő megrendelések esetében az adott program újra ugyanazt a minőséget produkálja. Mivel az X20 berendezéssel indexvágást is lehet végezni – ahol az egyetlen korlátot a lapméret jelenti –, nagyobb hozamot érhetünk el. A Kongsberg automatizálásával maximalizálhatjuk az anyagfelhasználásunkat” – hangsúlyozta Graham Steele, majd hozzátette: „Az ügyfelek számára szintén lecsökkentjük a felmerülő költségeket, mert gyorsabban végezzük el a munkát, valamint több terméket vágunk ki egy lapból. A Covid előtt lefuttattunk egy átfogó vizsgálatot, melynek köszönhetően felfedeztük, hogy a beállítási költségek és a szerszámok problémásak. Most, hogy bevezettük a Kongsberget, sok ilyen kiadást sikerült kiküszöbölnünk. Ezeket a megtakarításokat már most átcsatornázzuk az ügyfeleink felé, ami megnyitotta az ajtót néhány olyan partner előtt is, akik nem rendelkeznek akkora költségvetéssel, mint a nagy nemzetközi márkák.”

A vágógép sokoldalúsága lehetővé teszi a Diametric számára, hogy különböző területeken sikeresen tevékenykedjen. A vállalat hagyományosan túlnyomórészt műanyagokkal dolgozik, de a Kongsberg lehetővé teszi számukra, hogy bővebb palettát alkalmazzanak.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display