A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Kongsberg digitális utómunkagép-gyártó mostantól független vállalkozás

Idén április 6-tól új éra veszi kezdetét a digitális utómunka-berendezéseket gyártók piacának egyik legismertebb szereplőjénél, a Kongsbergnél, amely önálló céggé alakul át Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) néven. Mindez annak a következő lépése, hogy az OpenGate Capital felvásárolta a céget. Az átalakulás az innováció és az új piacokra való nyitás újabb lehetőségeit nyitja meg a több mint félévszázados múltra visszatekintő Kongsberg PCS számára.

„Ez valóban izgalmas nap minden dolgozónk számára” – mondta Stuart Fox, a Kongsberg PCS elnöke, és hozzátette: „1965 óta a Kongsberg név egyet jelent az innovációval. Az általunk gyártott eszközök piacvezetők a pontosságuk és a megbízhatóságuk miatt – immár hét évtizede. Az OpenGate Capital általi felvásárlást követően a jövőnkre koncentrálunk: az innováció és a növekedés újabb korszakára.”

Az 1965-ben Norvégiában alapított Kongsberg céget az Esko (később Barco) vásárolta meg 1998-ban. 2020. decemberében az Esko megállapodott az OpenGate Capital befektetői társasággal a Kongsberg eladásáról. A felvásárlás magában foglalja a norvégiai Kongsbergben található eredeti kutatás-fejlesztési központot, illetve a csehországi Brnóban található gyárat egyaránt.

„Ez remek lehetőség a Kongsberg csapata számára, hogy felismerje ambícióit, és új piacokat fedezzen fel. Stratégiai kezdeményezéseket fogunk kidolgozni utómunka-berendezéseink további fejlesztésére, és a Kongsberg márkanév csomagolóiparon kívüli további szegmensekben történő kiterjesztésére. Izgatottan tekintünk a jövőbe, de egyúttal elkötelezettek vagyunk a múltunk iránt is. Hihetetlenül jó, 400 főből álló csapatunk van, többen közülük immár 30 éve dolgoznak velünk. A Kongsberg márka jellemzői – az erő, a teljesítmény, a hosszú élettartam – mind megmaradnak. Értékesítési és szervizszolgáltatásunk, valamint alkatrészellátásunk a megrendelőink által megszokott formában folytatódik. Tovább fejlesztjük kivágóasztal technológiánkat, a következő hónapok folyamán pedig bemutatjuk legújabb automatizálási megoldásainkat” – összegezte Stuart Fox.

Bévárdi Szilárd, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display