A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Buszok figyelemfelkeltő csomagolása

A Gordana Graphics edinburgh-i családi vállalkozás járművek dekorálására és brandingelésére specializálódott. Az új HP Latex 700 nyomtatójuk használatával városnéző emeletes buszok figyelemfelkeltő fóliázását készítették el a közelmúltban – adta hírül az LFR News hírportál.

A családi vállalkozás nagy tapasztalattal rendelkezik a buszok grafikáinak felhelyezésében. Az ismereteik tovább bővülnek, ugyanis a Lothian Buses vállalattól megkapták az első nagyobb megrendelésüket is, melynek keretében öt Bus Tour városnéző járműnek készítik el a külső és belső dizájnját. Mivel a túrák egyik célcsoportját a gyermekes családok képezik, ezért minden egyes felületet színes, barátságos grafikákkal láttak el, amelyet kiegészítettek a „Cobbles” és Scotty kutya kabalafigurákkal.

A Gordana Graphics a Perfect Colourstól vásárolt HP Latex 700-as nyomtatóját használta, amely tartós és egészségre nem káros anyagot biztosít külső és belső dekoráláshoz egyaránt. A buszokhoz egyenként 60-70 méternyi nyomatra volt szükség a külső fóliázáshoz, amit a HP berendezése tökéletes minőségben abszolvált.

„Már több éve dolgozom HP latex nyomtatókkal, és a legnagyobb előnyének azt tartom, hogy rendkívül felhasználóbarátok” – mondja Tracey Shanks, a Gordana Graphics ügyvezetője. A tintapatronok vagy a nyomtatófejek cseréjétől kezdve az alapanyag betöltéséig a HP mindig a végfelhasználó érdekeit tartja szem előtt. Az eredmény pedig önmagáért beszél. Emellett a technológia környezetbarát jellege hozzáadott értéket jelent több ügyfelünk számára is, többek között a Lothian Buses csapatának. Egyre több vállalkozás keresi a minimalizált ökológiai lábnyommal rendelkező megoldásokat, különösen a közlekedés esetében, ahol az elektromos és hidrogénüzemű járművek óriási népszerűségnek örvendenek. A vízbázisú tinták és a PVC-mentes fóliák megmutatják a vállalatoknak, hogy ez az iparág is igyekszik tenni a bolygónkért.”

A grafikák előállítása körülbelül egy hetet vett igénybe; a nyomtatás, laminálás és kivágás egy Kala 1650-65 laminálóval, Summa 160 S2 S2 Class T Series Opos CAM vágóval és RollsRoller Flatbed applikátorral történt. Ezt követően egy négyfős csapat hét nap alatt vitte fel a fóliákat a járművekre.

„Számomra a nyomtató előnyei közé tartozik – eltekintve attól, hogy milyen nagyszerű a nyomtatási minősége –, hogy nem foglal sok helyet, és a karbantartás kifejezetten egyszerű, mivel a kezelő könnyedén, mérnök nélkül kicserélheti a nyomtatófejeket” – sorolja Tracey Shanks.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display