A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Antik benzinkutas reklámtábla, ami 1,5 millió dollárért kelt el

Augusztus végén 1,5 millió dollárért árvereztek el egy Musgo Gasoline reklámtáblát, így az árverések törté­netében világrekordot ért el e területen – adta hírül a Signs of The Times.

A 122 centiméteres, kétoldalas porcelántáblát a Rich­mond Auctions adta el. A reklámeszközt egy michigani padláson találták. A Veribrite Signs gyártotta – amely 1915-től 1965-ig működött –, s porcelán zománcos táblákat készített többek között a Coca-Cola, a Ford Motor Company, a Philips 66 és a John Deere számára.

A Michigan állambeli Muskegonban található Musgo feltehetően kevesebb mint hat hónapig volt nyitva az 1920-as évek közepén. A bezárást követően a leg­több táblát szennyvíztartályok fedeleként használták, melynek következtében az egyik oldala a szeptikus gá­zoktól erodálódott. Az aukciósház közleménye szerint „ezt a rekordot döntő táblát sohasem használták fe­dőlapként, a legendás reklámtáblának ez a legismer­tebb darabja”.

Íme az aukciósház leírásának egy részlete a tábláról:

„Úgy véljük, hogy ez a legszebb állapotában megtalált példánya ennek a gyártónak, és nem hisszük, hogy va­laha is lesz esély ennél jobb minőségű darab megszer­zésére. Ennek a DSP (kétoldalas porcelán) táblának mindkét oldala kiváló színű és fényű. A hátoldalon van egy apró horzsolás az indián fejdísz felett, és néhány gyári hiba, beleértve egy kis ceruzaradír méretű rozs­dás területet az „A” betű bal felső részén a Gasoline feliratban. A táblán a Veribrite Signs Chicago jelölés szerepel. A legszebb darab, amit eddig láttunk.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

(Kép forrása: bid.richmondauctions.com)

- Hirdetés -

Sign&Display

BEZÁR

Iratkozz fel hírlevelünkre!

SIGN&DISPLAY MAGAZIN

Ahol a szakma találkozik! 

Heti hírlevél a reklámdekoráció és a nyomdaipar világából, ajándék E-magazinnnal!

Feliratkozás:

A "Feliratkozom" gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi irányelveket és feliratkozom a hírlevélre!

BEZÁR

Köszönjük, hogy feliratkoztál!