A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új rekordok a 2023-as ISE szakvásáron

A világ vezető audiovizuális és rendszerintegrációs kiállításának 2023-as évada minden várakozást felülmúlt, mi­vel rekordok születtek a látogatogatói számban, izgalmas új tartalmakat, illetve királyi és politikai méltóságok megjelenését is elérte a Fira Gran Via Barcelonában az ISE.

Az ISE 2023 szakvásárra stílusosan érkeztek a globális AV- és rendszerintegrációs ipar szereplői Barcelonába 2023. január 31. és február 3. között. Szinte már hagyo­mánynak számít, hogy az ISE január/február időszak­ban tartja meg szakmai rendezvényét, amelyre idén óriási volt az érdeklődés. Ez szám szerint azt jelenti, hogy 58 107 egyéni látogató érkezett 155 országból, a város szállodáinak, bárjainak és szórakozóhelyeinek rekordszámú foglalásai mellett a kiállítók minden idők legnagyobb ISE-kiállításán a standok rendkívüli látoga­tottságáról számoltak be. Mike Blackman, az Integrated Systems Events ügyveze­tő igazgatója ekképpen nyilatkozott:

„Rendkívüli héten vagyunk túl, és rendkívül örömteli számunkra, hogy visszatekintve realizálhatjuk: egy kivételes kiállítást ren­deztünk az iparágunk és Barcelona csodálatos városa számára. Soha nem látott látogatói létszámot értünk el, rengeteg inspiráló tartalmat és funkciót mutattunk be, és különleges látogatást tett kedden a spanyol király, csütörtökön pedig a katalán elnök, hogy mind a királyi, mind a politikai támogatás pecsétjét rányomja a kiállí­tásra. Ez a hét az ISE 2023-on megerősíti azt, hogy nyu­godtan mondhatjuk, a globális AV- és rendszerintegrá­ciós ipar lenyűgözően nagy durranással tért vissza!”

A kiállítás első napja megadta a hét alaphangját, mi­vel a nyitónapon az ISE kiállítások eddigi legmagasabb látogatószámát regisztrálták, akik a rendezvény hat csarnokába és a rekordméretű, 56 870 négyzetmé­ter területű Audio Demo Roomsba látogattak, ahol az elektronikus zene ikonikus francia úttörője, Jean- Michel Jarre bemutatta legújabb albumát. A tendencia a hét hátralévő részében is folytatódott: az ISE-n végül összesen 58 107 szakmai látogató vett részt, akik 133 606 regisztrált látogatást tettek a kiállítótérben. Az első napon VI. Fülöp spanyol király körbejárta a kiállítóte­ret, és megállt néhány standnál, hogy egy kis ízelítőt kapjon a technológiából. A királyi párt elkísérte Ada Colau, Barcelona polgármestere, Núria Marín, L’Hos­pitalet de Llobregat polgármestere, Laia Bonet, Bar­celona 3. alpolgármestere. Pere Aragonès, a katalán kormány elnöke is ellátogatott az ISE-re, és időt sza­kított arra, hogy meglátogasson néhányat a Gran Via, Fira Barcelona területén ezen a héten kiállító 70 kata­lán székhelyű vállalat közül.

A KIÁLLÍTÓK EGYÖNTETŰEN DICSÉRTÉK AZ ISE-T

Christine Schyvinck, a Shure vezérigazgatója így nyi­latkozott: „Hihetetlen napok voltak az ISE-n! Rengeteg inspiráló beszélgetés a partnerekkel és régi barátokkal. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy Őfelségét, a ki­rályt üdvözölhettük a standunkon, és megnyertük az Inavation Award for Audio Technology díjat! Nagyon sikeres hetet zártunk, és alig várjuk, hogy folytassuk a beszélgetéseket.” Luis Garrido, az Alfalite ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk az ISE 2023 ren­dezvényen. A kiállítás megerősítette az Alfalite nemzet­közi partnerekkel kötött stratégiai megállapodásait, és lehetővé tette számunkra, hogy termékeinket bemu­tassuk a regionális és tengerentúli potenciális forgal­mazóknak”. Garrido így nyilatkozott Őfelsége, VI. Fülöp király látogatásáról: „Mi egy spanyol vállalat vagyunk, és az egyetlen európai LED képernyőgyártó, amely a legújabb technológiával dolgozik, ezért is éreztük megtisztelőnek a király látogatását cégünk standjánál.”

Különösen figyelemreméltó volt a hatos csarnokban debütáló vadonatúj tartalomgyártási és -terjesztési zóna. Az új zóna a kreativitás és a technikai megoldá­sok keverékét kínálva inspirációt nyújtott az integrátorok és a végfelhasználók számára ezen a gyorsan növekvő és izgalmas területen. Ezt a kedvező indítást követően a zóna 2024-ben még lenyűgözőbb válto­zatban tér vissza.

A kiállítás során tartott három fő beszéd témája a gondolatvezetés és az inspiráló történetek voltak. A nyitónapon BK Johannessen az Epic Gamestől ki­emelte, hogy a játékiparban tapasztalható technológi­ai trendek hogyan vezetik az audiovizuális innovációt a kreativitás újabb szintjére. A játék-, film- és műsor­szóróipar élvonalbeli projektjeinek tapasztalataiból merített, hogy bevonja és szórakoztassa a közönsé­get. A nemzetközi vitorlássport egyik legrégebbi és legismertebb versenye, az Americas Cup adta a hát­teret Stephen Nuttall előadásának a kiállítás második napján. A vitorlásverseny televíziós vezetőjeként első kézből szerzett tapasztalatait mesélte el az esemény által bemutatott egyedülálló technikai kihívásokról és a látványos eredményekről, amikor minden a ter­vek szerint alakul. Egyedülálló nézőpontja tökéletes ízelítőt adott a Barcelonában 2024-ben megrende­zésre kerülő eseményről. Fran Chuan, az InnoQuo­tient munkatársa február 2-án, csütörtökön tartott előadást „Mennyire innovatív az AV-iparág?” címmel, bemutatva az ISE 2023-as Innovációs Kultúra felmé­résének eredményeit, saját fejlesztésű InnoQuotient eszköz segítségével.

Az ISE 2024. január 30. kedd és február 2. péntek között tér vissza Barcelonába.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display