A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Vigyázz, kész, ISE!

A világ vezető AV- és rendszerintegrációs kiállítása visszatér. Újra itt az ISE, 2023. január 31. és február 3. között rendezik meg Barcelonában. Az Integrated Systems Europe (ISE) mozgalmas rendezvénynek ígérkezik, amely rengeteg technológiát és lehetőséget biztosít az iparágak vezetőinek. Az eddigi tervek szerint 30 százalékkal nagyobb eseményen vehetnek részt a szakmai érdeklődők, mint 2022-ben.

Az ISE, az AVIXA és a CEDIA izgalmas funkciókat és ta­nulási lehetőségeket kínál a kiállításon, hogy a szak­emberek számára felejthetetlen élményt nyújtson. „Az ISE 2023 bemutatja mindazt a professzionális AV-és rendszerintegrációs technológiát, amely formálja az életünket, szórakozási lehetőségeinket és mun­kánkat. A rendezvényünkön fejlődő technológiák ta­lálkoznak, amelyeket kiemelkedő kreatív és gyakorlati megoldásokba integráltak, s ezek alakítják az ipart, az üzletet és az életstílust. A főutcai jelzőtábláktól az üz­leti együttműködést elősegítő rendszereken keresztül egészen az intelligens otthonokig csúcstechnológiás megoldások kerülnek előtérbe, valamint a hang- és lát­ványvilág korszerű megjelenései. Az ISE otthont ad az élen járó technológiáknak” – mondja Mike Blackman, az ISE ügyvezető igazgatója.

KIEMELKEDŐ FŐELŐADÓ

BK Johannessen, az Epic Games Unreal Engine Business Director for Broadcast and Live Events üzletágának igazgatója fogja tartani az ISE 2023 nyitó előadását. Az „All Paths Lead to Real-Time” című prezentációra ja­nuár 31-én, kedden 17:15-kor kerül sor a CC4.1 konfe­renciateremben. Johannessen arról fog beszélni, hogy a valós idejű vizualizációs technológiát egyre több iparágban alkalmazzák a tartalomkészítők a projektjeik­ben – a legmodernebb virtuális műsorgyártó stúdióktól kezdve a média és szórakoztatóipar, az élő események, az építészet és sok más területen.

A szoftver- és médiaiparban széleskörű tapasztalattal rendelkező vezető, BK Johannessen már minden kon­tinensen támogatta a legjelentősebb műsorszolgálta­tókat, segítve őket kreatív elképzeléseik megvalósítá­sában és a minőségi tartalmak létrehozásában. Az ISE rendezvényen tartott előadásában BK Johannessen felvázolja a tartalomgyártás fontosságát a rendszerin­tegrációs ökoszisztémában.

MULTI-TECH ZONE AZ ISE CENTRUMÁBAN

Aki az AV iparág innovációi iránt érdeklődik, annak az ISE központjában (a 3. és az 5. csarnok) található Multi-Technology Zone lesz az ideális döntés. A sze­mélyes és az online közönség interaktív bevonásának képessége kulcsfontosságú az AV számára a jövőben. A legkézenfekvőbb példák erre az élő események pro­dukciói, ahol sokan kombinálják a filmes technikákat, az interaktív tartalmakat és a színházi díszleteket, hogy a látogatók mély, fantáziadús és színes környezetet te­remtsenek, amelyek egyedülálló élményt nyújthatnak, és otthoni környezetben nem élvezhetik ezeket. A legfontosabb gyártók között olyan, a technológiák széles skáláját kínáló szereplők találhatók, mint a Crest­ron, a LANG és a Kramer; a több vertikális területet ki­szolgáló kijelzők és/vagy projektorok gyártói, köztük a Samsung, az LG, az Epson, a Sharp/NEC, a Panasonic, az Absen és a Christie; valamint a széleskörű hangtech­nikai vállalatok, köztük a Harman, a Shure és a Biamp.

EGYESÍTETT KOMMUNIKÁCIÓS ÉS OKTATÁSI TECHNOLÓGIA

A 2. csarnok ad otthont az oktatási és a kommunikáci­ós technológiáknak. Az edukációs ágazatban – legyen szó akár tantermekről, szakmai képzési központokról vagy távoktatásról – a szakemberek elismerik az új ok­tatási eszközök pozitív hatását, amelynek a célja, hogy a tanulók eredményeit javítsák és a tanulási tereket befogadóbbá tegyék.

A kommunikációs és az edtech szektorban sokféle mé­retű szereplő megtalálható, akik az egyes alkalmazá­soktól kezdve az egész termeket átfogó megoldásokig kínálnak megoldásokat. A kommunikációs és oktatá­si technológia nagy nevei közé tartozik a Zoom és a Microsoft, amelyek mindenütt jelenlévő platformjaira világszerte támaszkodnak, valamint a Clevertouch, amely interaktív képernyőket, digitális kijelzőket és számos alkalmazást és szoftvert kínál az osztálytermek számára. Emellett a Jabra és a Poly olyan megoldáso­kat fejleszt, amelyek a jobb együttműködést teszik lehetővé, kiváló minőségű audió- és videóeszközö­ket kínálva.

Emellett a 3. csarnokban található Multi-Technology Zone-ban a gyártók, köztük a Shure és a Sennheiser olyan innovatív mikrofonmegoldásokat fejlesztettek ki, amelyek kiváló minőségű, egyenletes hangzást biztosí­tanak a tárgyalókban és az oktatási terekben, minimá­lis felhasználói beavatkozást igényelve.

DIGITÁLIS JELZÉSEK ÉS DOOH

Az AVIXA előrejelzése szerint a digitális feliratok ágaza­ta – amely már most az AV iparág egyik legdinamiku­sabban fejlődő területe – 2026-ra eléri a 44,7 milliárd dolláros értéket, szemben a 2022-es 35 milliárd dol­lárral. A termékek és szolgáltatások digitalizált promó­ciója továbbra is a digitális táblák telepítésének egyik fő hajtóereje; azonban ezek az eszközök oktatási, tájé­koztatási és szórakoztatási képessége azt jelenti, hogy a technológia számos piaci ágazatban megjelenik, a kiskereskedelemtől a közlekedésen és az oktatáson keresztül a vállalati, vendéglátóipari és közszféráig.

Bár az ISE az audiovizuális technológiák széles skáláját öleli fel, egyben a világ egyik legnagyobb digitális fel­iratozási kiállítása is. A 6. csarnokban található Digital Signage & DooH Zone a digitális jelzőtechnológia teljes skáláját mutatja be, többek között az Ameria, a Broad­sign, a Navori Labs, a Telelogos és a Zebrix; a Yodeck felhőalapú DS rendszerének részeként a Yodeck, vala­mint a piacvezető Brightsign médialejátszói, és olyan gyártók kijelzői, mint az Alfalite, a Dicolor és a LEDECA.

TARTALOM ELŐÁLLÍTÁSA ÉS TERJESZTÉSE

A Content Production & Distribution Technology Zone létrehozása tükrözi az AV és a műsorszórási piac közöt­ti konvergenciát, amelyet növekvő tendencia jellemez. A különböző vállalatok saját videótartalmakat hoznak létre, tárolnak és terjesztenek. Ezt az IP-hálózati fej­lesztések és a felhőalapú megoldások növekvő terje­dése teszi lehetővé. A végfelhasználók közé tartoznak az egyetemek, a vállalatok, a sportlétesítmények és az élő rendezvények.

Ebben a technológiai zónában kamerák és kamerakö­vető rendszerek, hangrögzítő berendezések, hangkon­zolok, IP-hálózati megoldások, szerkesztő- és utómun­ka-szoftverek, LED-kijelzők, kaputelefonok, virtuális díszletek, képmonitorok, valamint videókeverők és kapcsolók találhatók.

Az Integrated Systems Europe, ISE 2023 a Fira Barce­lona Gran Viában kerül megrendezésre 2023. január 31. és február 3. között. Az Integrated Systems Events az AVIXA és a CEDIA – a globális audiovizuális ipar két vezető szövetsége – közös vállalkozása.

További információkért látogass el az ISE weboldalára – az INGYENES regisztrációhoz használd az egyedi „signanddisplay” kódot.

- Hirdetés -

Sign&Display