A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Síkágyas UV-LED nyomtatási technológia az Epsontól

Az EPSON vállalata régmúltra visszanyúló tapasztalat­tal rendelkezik a nagyformátumú nyomtatók fejleszté­sében, gyártásában, így az új UV-LED nyomtatási tech­nológia bevezetésének folyamatában már megfelelő tudással rendelkezett a japán gyártó ahhoz, hogy az új nyomtatási területen is biztosítani tudja a tőle megszo­kott magas nyomtatási minőség kritériumait.

Az LFP center budapesti bemutatótermében található demó gépnek köszönhetően a forgalmazó folyamatos teszteknek veti alá az új nyomtatót, a tapasztalatokat pedig közvetlen a gyártóval osztják meg. A tesztelés so­rán készített riportok alapján olyan további fejlesztése­ket is elvégeztek az EPSON-nál, amelyek nem csupán kereskdelmi szempontok alapján fontosak, hanem va­lós felhasználói igényekre is figyelemmel vannak!

„Ezek az igények iparáganként specifikáltak, éppen ezért minden esetet külön kell vizsgálnunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ezeknek a meg­kereséseknek eleget tegyünk és kielégítő megoldást nyújtsunk. Tudjuk, hogy nagyértékű beruházást je­lent minden vállalkozás számára egy ilyen beszerzés, éppen ezért biztosra akarunk menni” – nyilatkozta Osztrenkovits István az LFP center Kft. ügyvezetője, mi­közben a legújabb nyomtatót helyezték üzembe Fóton.

NYOMTATÁSI MINŐSÉG

A nyomtatási minőség valóban kiemelkedő, amely a gyártó korábban kifejlesztett, modulárisan bővít­hető TFP Precision Core nyomtatófej-rendszerének köszönhető. A SureColor SC-V7000-es nyomtatóban ebből a felépítésből különleges elrendezésben nyolc is helyet kapott! A tíz színkompomensből álló, újon­nan kifejlesztett UltraChrome UV tintakészlet szürke, piros, valamint lágy színek mellett fehér színt, vala­mint külön lakk komponenst is tartalmaz. A változó tintacsepp technológiának köszönhetően finom szí­nátmenetek nyomtatására is lehetőség nyílik a V7000 segítségével.

SOKOLDALÚ

A nyomtatási termékportfolió jelentősen bővíthető a végfelhasználók számára. Sokféle nyomathordozó-tí­pus nyomtatására nyílik lehetőség. Ennek eredmé­nyeként a SureColor SC-V7000 számtalan alkalmazási területen megállja a helyét, amelynek köszönhetően a felhasználók számára tovább bővíthető nyomtatási szolgáltatásuk.

A sokoldalúság titka egyrészt az új fehér tintában rejlik, másrészt pedig a beépített ionizálóban, amelynek köszönhetően a nyomtatható alapanyagok köre je­lentősen bővül! Az EPSON SC-V7000 fehér tinta ke­ringtetési rendszere csökkenti a tintaveszteséget és a nyomtatási minőség folyamatos biztosítása érdeké­ben optimális állapotban tartja a fehér tintát. Használ­ható alaprétegként színes hordozóanyagok esetén, de háttérvilágítású vagy természetes fény által átvilágított alkalmazásokhoz is tökéletes.

Az egyedi nyomtatófej-elrendezés hozzájárul a fehér tintával és a lakkal történő egyidejű, nagy sebességű nyomtatáshoz a teljesítmény csökkenése nélkül. A lakk nagy játékteret biztosít, mivel alkalmazható a kép egé­szén, vagy egy részén, bizonyos textúrák és hatások ki­emelésére. A többrétegű nyomtatási technológia alkal­mazása tovább növeli a felhasználási lehetőségeket.

TERMELÉKENY

Az EPSON SureColor SC-V7000-et azért fejlesztették ki, hogy a vállalkozások gyorsabban és kiemelkedően magas minőségben nyomtathassanak akár 2,5 × 1,25 m-es maximális nyomtatási felületen. Az alapfelsze­reltséghez tartozik a négyzónás vákuumrendszer is, amelynek segítségével a nyomathordozó méretének megfelelő felületen lehet kiválasztani a kívánt leszorító hatást. Az ütközőtüskék beállítják és biztosítják a nyo­mathordozó pozícióját.

Nyomtatható alapanyagok:

 • Habkarton
 • Fa
 • Fém, alumínium
 • Akril
 • Polikarbonát, PVC
 • Üveg
 • Hullámkarton…stb.

AZ EPSON SC-V7000 LÉNYEGES JELLEMZŐI

 • Újonnan kifejlesztett, 10 színkomponensből álló tintakészlet világos cián, világos magenta és szürke színekkel az alacsony mértékű szemcsézettséghez, továbbá vörös szín az élénk, színtelített nyomatokhoz.
 • Magas sebességű nyomtatás a fehér, az egyéb színek és a lakk egyidejű használatakor is. Ezek a hozzáadott komponensek lehetővé teszik a különleges nyomatok díszítését termelési veszteség nélkül.
 • Maximális nyomtatási méret 2500 × 1250 mm
 • Négyzónás vákuumrendszer
 • Pozicionáló tüskék a könnyű és konzisztens pozícionáláshoz
 • 80 mm maximális nyomtatható anyagvastagság automata magasság érzékelővel és beállítással
 • Az ionizáló az alapfelszereltség része. Csökkenti az elektrosztatikus feltöltődést, ami festékszórási pontatlanságokat okozhat.
 • EPSON Edge Print RIP Software

lfpcenter.com

- Hirdetés -

Sign&Display