A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Digitális bőrnyomtatással új távlatokat nyit az LFP center

A szintetikus bőr vagy eco-bőr szigorúan nem állati eredetű alapanyag melynek több fajtáját használják attól függően, hogy mennyire szükséges, hogy elasztikus legyen. Napjainkban a szintetikus bőrrel bevont termékek 90%-a megtalálható a bútoriparban és a felhasználási lehetőségek köre folyamatosan bővül.

A szintetikus bőr alapanyagok története egészen a ’60-as évekig nyúlik vissza, amikor is a PVC volt a legismertebb alapanyag. Az akkoriban is igen népszerű és a kor szellemének megfelelő technikai vívmány a Fiat500-as modell belső kárpitozására kifejlesztett techno szövet alkalmazása volt az első kísérlet annak érdekében, hogy az üléshuzatok ellenállóak és könnyen tisztíthatóak legyenek.  Ekkor indult el a szintetikus vagy eco bőr alapanyagok korszerűsítése, ipari felhasználásra történő kifejlesztése. Napjainkra a szintetikus bőr gyártók elkötelezték magukat arra, hogy olyan alapanyagokat gyártanak, melyek mintázata, strukturáltsága és minősége tökéletesen visszaadja a természetes bőrök érzetét.

Az olasz ECOTEX digitális bőrnyomtatási technológia hosszas fejlesztést követően a 2016-os Viscomon mutatkozott be először a digitális nyomtatási szektorban. Nagy érdeklődés övezte a bemutatót, mely után több nagy gyártó is megkereste a fejlesztőket. Végül az EPSON tudta a legjobb műszaki feltételeket biztosítani, így a két gyártó megkezdte az együttműködést, melynek keretében közösen folytatták a fejlesztést. A tesztek során a SureColor S szériás ecosolvent nyomtatóval egy menetben mintegy 1200 m2 szintetikus bőrt nyomtattak ki, nagy színterű és kontrasztos nyomtatási képet produkálva állandó nyomtatási minőség mellett.

A hazai közönség számára az április 9-11. között megrendezésre kerülő SignExpo-n mutatja be az új technológiát a kizárólagos magyarországi forgalmazó az LFP center kft. Olyan izgalmas termékbemutatóval és újdonságokkal várják a látogatókat, melyek új távlatokat nyitnak a felhasználók számára és lehetőséget biztosítanak a gazdaságos üzemeltetés mellett egyedi termékek gyártására a bútoripar, az autóipar vagy akár az egyre növekvő mobiltelefon kiegészítő gyártás piacán. A két technológia ötvözése azonban további előnyöket is nyújt a felhasználók számára. A rendszer komplexitása lehetőséget biztosít a digitális nyomtatási szolgáltatás kiaknázására, hiszen az EPSON ecosolvent nyomtatók teljes értékűen használhatóak plakát, molinó, öntapadós fólia, illetve eladáshelyi POP és POS eszközök gyártásra olyan megbízások esetén, amikor nincsen szükség ECOTEX bőrnyomtatási rendszerre. Látogass el hagyományos japán stílusú standunkra, legyél a vendégünk és ismerd meg a forradalmian új bőrnyomtatási technológiánk kínálta lehetőségeket! LFP center Kft. „A” csarnok E/22-es stand

- Hirdetés -

Sign&Display