A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

SignExpo – PPDexpo: Professzionális, automatizált kötészeti berendezések

A Keményfém Kft. a Horizon kötészeti gépek magyarországi márkaképviseletét végzi. Szolgáltatásaik közé tartozik a berendezések beüzemelése, a szervizszolgáltatás és az alkatrészellátás. Emellett Solema kötészeti gépek, SCS Automaberg feldolgozórendszerek és Gerhard Busch perifériák forgalmazásával foglalkoznak. A SignExpoPPDexpo kiállításon Horváth Attila, a Keményfém Kft. ügyvezetője osztotta meg magazinunkkal a tapasztalatait.

„Az általunk képviselt Horizon számos korszerű gépe található meg a piacon, a SignExpo – PPDexpo kiállításra egy ragasztó-kötő berendezést mutatunk be. A japán gyártó rengeteg újdonsággal jelentkezik a piacon, amelyeknek köszönhetően a vállalatok automatizált, gyors és megbízható gépekkel teljesíthetik a megrendeléseiket. A kiállításon azt demonstráltuk, hogy a kisvállalatoktól egészen a nagyokig képesek vagyunk különböző megoldásokkal kiszolgálni a szakmai érdeklődőket” – mondja Horváth Attila.

A Horizon legújabb gépe, a BQ-500 rendkívül termelékeny kötőgép, ugyanis hosszabb kötések esetében tovább csökkenthető a beállítási idő a jobb rendszerhatékonyságának köszönhetően. A sablonfunkció által a kevésbé képzett kezelők is magas minőségű munkát végezhetnek. A gép EVA és PURR ragasztó használatával egyaránt képes a kötészeti feladatok ellátására. A berendezéshez különböző opciókat kínál a gyártó, többek között borítóvágó és -visszadobó egységet, emelőt és ragasztott példányok adagolását.

„A Horizon berendezései rendkívül automatizáltak. A gyártó kiváló minőségű ragasztó-kötő, hajtogató, tűzőgépeket készít. A célunk az volt, hogy olyan gépsorokat legyünk képesek biztosítani partnereinknek, amelyekkel akár 6000 könyvet képesek előállítani egy órán belül. A Horizon pedig megoldásaival mindezt lehetővé teszi” – magyarázza Horváth Attila.

A teljes interjú a fenti videóban tekinthető meg.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

 

 

- Hirdetés -

Sign&Display