A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Rányitottuk az ajtót a jövőre az Igepa nyílt napján

Kétnapos rendezvényen mutatta be újdonságait az Igepa. Október 19-20-án a szakmai érdeklődők megtekinthették az LFP és a reklámdekorációs szegmens legfrissebb innovációit. Az eseményen a Flora X20S EP, JWEI CB03 és JWEI LST03, Roland VG3-640 gépeket részletesen ismertették. Összefoglalónkban ezekről osztunk meg fontos adatokat.

A kétnapos rendezvényre több mint 150 szakmai érdeklődő regisztrált, és tekintette meg a kiállított gépeket, valamint hallgatta meg a részletes előadásokat.

„Óriási várakozás és érdeklődés övezte az eseményünket, hiszen rengeteg olyan újdonsággal készültünk, amelyek meghatározhatják a jövő vállalkozásait” – nyilatkozta Kéri Péter, az Igepa viscom üzletágának vezetője. „A korszerű technológiák elősegítik a termelékenység növekedését, és hatékony működésüknek köszönhetően biztosítják a fenntartható fejlődést.”

A fenntartható nyomtatásért – Flora X20S EP

A Flora X20S EP egy uv led hibrid nyomtató, amely tábla- és tekercses anyagok nyomtatását teszi lehetővé. A berendezés négy alapszínnel (CMYK) rendelkezik, de konfigurálható fehér színnel és lakkal is, összességében 12 fej-ig bővíthető. A nyomtatóhoz két összecsukható munkaasztal is tartozik, ezáltal kényelmesebben végezhetők rajta a táblanyomtatási műveletek akár 3×2 méter táblaméretig. Ipari gyártásra, folyamatos termelésre tervezték, a nap 24 órájában és a hét minden napján, akár 100 nm/óra sebesség határig.

„Hat éve forgalmazzuk a Flora gépeit, ami kezdetben solvent technológiát jelentett, mára viszont átállt az uv led metodikára” – hangsúlyozza Tomasz Nowak, az Igepa Lengyelország értékesítési vezetője. „Európa-szerte már több mint 80 Flora nyomtatót installált már az Igepa. A berendezések három csoportba oszthatók: hibrid, tekercses és táblanyomtatók. Előbbi a legnépszerűbb a felhasználók körében. A folyamatos munkavégzés, a kiváló minőség, a megbízhatóság, az ipari teljesítmény jellemzi a Flora összes gépét.”

Digitális vágógépek a pontos és gyors munkavégzés érdekében – JWEI CB03 és JWEI LST03

A JWEI CB03 síkágyas digitális vágógép a csomagolóipar és a reklámipar számára nyújt teljesen automatizált megoldást. A berendezés óriási előnye, hogy ezen iparágakban használt anyagok széles skáláját kezeli, mint például a hullámpapír, karton, pvc, habkartonok, akril, ponyvák és még sorolhatnánk, beleérte a táblás és tekercses alapanyagok széles skáláját.

„Ez egy olyan vágóasztal, amely minden olyan anyag kezelését magabiztosan ellátja, amely a sign és display iparágban található, továbbá akár bőr és textil vágására is alkalmas lehet” – mutatja be a gépet Milan Lazic, az Igepa Pako kereskedelmi igazgatója. „Európa-szerte több mint száz ilyen berendezést installáltunk már, ez a nagy eladási szám bizonyítja, mennyire megbízható gépről van szó.”

Óriási népszerűségnek örvend a JWEI LST03 dobozvágó berendezés, ugyanis számos változást hozott a kis szériás digitális gépek piacán. A teljesen automatizált konstrukció rendkívül termelékeny, valamint költséghatékony megoldást jelent. A JWEI CB03-hoz hasonlóan számos különböző anyag kezelésére képes, egészen A4-es mérettől 60×80 cm-es méretig, többek között a karton, pvc, habkarton, mágneses matrica, fóliák és címkék vágásában kiemelkedő teljesítményt nyújt egészen 350 g/nm vagy 6 mm anyagvastagságig.

„A JWEI LST03 technológiájában hasonló a JWEI CB03 vágóasztalhoz, ami különlegessé teszi, hogy automata adagolórendszerrel rendelkezik. Kivágást, riccelést és perforálást végezhetnek rajta a szakemberek. A fő felhasználási területe a digitális és ofszet nyomdák” ugyanis egészen 1000 darabos szériaszámig verhetetlen a berendezés – részletezi Milan Lazic.

A díjnyertes TrueVIS – Roland VG3-640

A Roland legújabb fejlesztése automatizált funkciókkal és óriási színválasztékkal rendelkezik. A VG3-640 nyomtató- és vágógépet jelentősen továbbfejlesztették annak érdekében, hogy a szakemberek számára magas minőséget, illetve termelékenységet biztosítson. A berendezés rendkívül felhasználóbarát az LCD érintőképernyős vezérlőfelületnek, valamint az automatikus kalibrációs és más intuitív, automatizált eszközöknek köszönhetően. A széria állandó részét képezi a feltekercselő egység is.

„A Roland DG nevéhez számos innováció köthető, ezek közül az egyik legjelentősebb az első integrált nyomtató- és vágógépsorozat bemutatása volt” – mondja Ács Karola, a Roland DG regionális értékesítési képviselője. „A gyártó számára a minőség, megbízhatóság és a sokoldalúság elérése a legfontosabb. A folyamatos fejlődés részeként mutatták be a TrueVIS sorozatot, amely két szóból tevődik össze: „true” azt jelenti, „igazi” és a „vision” a Rolandnak a jövőre vonatkozó vízióját mutatja be e gép által. A sorozat fejlesztői arra törekedtek, hogy még egyszerűbbé tegyék a munkát a vállalatok számára, a gyártók a saját víziójukat könnyedén végre tudják hajtani ezen berendezés felhasználásával. A VIS továbbá utal a kivételes képminőségre, amely kiemelkedő eredményeket produkál.”

Az említett berendezésekhez az Igepa teljes körű szervízhátteret, alap és segédanyag szortimentet biztosít.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display