A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Pontosan megjósolható a plakátok színtartóssága

A talán legátfogóbb nyomdai megoldásokat kínáló Nazdar bemutatott egy új módszert, amellyel pontosabban meg lehet jósolni, hogy az időjárás hatására mennyit változnak a kültéri plakátok színei.

Az évtizedek tapasztalatával rendelkező cég szerint azért kell újragondolni a színtartóssággal kapcsolatos ismereteket, mert a megszokott előrejelző módszereket még a szitanyomáshoz dolgozták ki.

Fotó: Nazdar

- Hirdetés -

Napjainkban már egyre kedveltebbnek számít a tintasugaras nyomtató, és az ezzel a technológiával kinyomtatott képek másképp öregednek, mutatott rá a Nazdar Ink Technologies műszaki igazgatója. Bruce Ridge aláhúzta: a négyszínnyomás és a tintasugaras nyomtató közötti különbségek miatt kevésbé pontosak az ismert prediktív módszerek, amelyekkel már nem lehet előre megmondani, hogy mennyit fakulnak a szabadtérre kihelyezett plakátok.

„A tintasugaras nyomtatás növekvő népszerűsége miatt új megközelítésre van szükségünk. A legújabb kézikönyvünkben bemutatjuk az IMAGE színprofil-alkotó folyamatot, hogy a grafikai vállalkozások végre olyan képeket tervezhessenek, adhassanak el és kezelhessenek, amelyek színei sokkal tartósabbak a korábbiaknál”, foglalta össze Ridge.

Gábor János / Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display