A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Nyomtasd ki a képzeleted!

Sikeresen zárult az Antalis Interior Design Award

Összesen 411 projektet nyújtottak be a nevezők, amelyeket neves nemzetközi zsűri fog elbírálni. A győztesek névsorát 2023. március 1-én hozta nyilvánosságra az Antalis, és a nyertesek meghívást kapnak a március 30-án, egy tekintélyes párizsi helyszínen tartandó díjátadó ünnepségre.

A 2019-es Antalis Interior Design Awardra 29 országból több mint 800 projekt érkezett, a verseny sikerét követően a vállalat izgatottan várta a folytatást, az új kiadás 2022. október 1-től 2023. január 31-ig tartott.

Az építészek, belsőépítészek, tervezőügynökségek, formatervezők, nyomdászok és márkatulajdonosok tehetsége abban rejlik, hogy a tereket inspiráló élet- és munkaterületekké alakítsák át.

Az idei megmérettetés nagyszerű lehetőséget jelent a belsőépítészeti szakemberek számára, hogy megmutassák legjobb projektjeiket, s hogy szenvedélyüket egy neves zsűri jutalmazza.

Az Antalis, a nyomdai papírok, csomagolási megoldások és a vizuális kommunikáció egyik vezető európai forgalmazója bizonyítja, hogy a legmegfelelőbb partner minden professzionális belsőépítész számára. Az érvényes jelentkezés feltétele az, hogy a benyújtott pályázati munkának legalább egy, Antalis által forgalmazott terméket kell tartalmaznia.

A pályázatokat egy nemzetközi, tíz különböző ország világhírű dizájnszakemberéből álló zsűri vizsgálja meg és értékeli. Érdekesség, hogy a szakmai bizottságnak ezúttal van egy magyar származású tagja is, Hegedűs Andrea, aki a szakma elismert szereplőjének számít, több országban tartott belsőépítészeti kiállítást, munkáját számos díjjal ismerték már el.

Összesen 7 díjat osztanak ki a versenyen: első kategória a „Befejezett projektek”, amelynek keretében összesen 5 pályamunkát jutalmaznak, második a „Speciális ablakok díj”, ahol egy elismerést osztanak ki, következő a „Speciális belsőépítészeti díj”, szintén egy lehetséges győztessel, ezt követi a „Speciális fenntarthatósági díj”, a „3D-projekt kategória”, majd az „Eredeti minta-díj” két lehetséges győztessel, végül pedig a „Közönségdíj”.

A díjazottak jutalma elsősorban a nemzetközi médiafigyelem, amelyet a nagy presztízsű verseny nyomán a győztesek kapnak, úgyszólván fellépnek a szakma globális színpadán, főműsoridőben. Ebből következően a verseny kiváló lehetőség, hogy a résztvevők a legnagyobb nemzetközi cégekkel ismertessék meg a munkájukat, ami nagyon értékes kapcsolati és anyagi tőkét jelenthet, emellett pedig a nyertes pályamunkákat kiadják egy összefoglaló könyvben, ami szintén remek referencia-lehetőség.

Ezenkívül a „3D-projekt” kategória győztese 2000 eurós pénzjutalmat kap, az „Eredeti minta-díj” mindkét nyertesének 1000 eurót ítélnek oda, a „Közönségdíj” nyertesének szintén 1000 eurós pályadíj a jutalma.

Az eddigi eredmények alapján a legtöbb kedvelést egy magyar pályázat kapta, a Nagypál Zsolt vezette CerkaDesign Kft. „Stühmer csokoládébolt GoBuda Shopping Center Budapest” nevű projektje, amely 6910 szavazatot kapott az Antalis galériájában.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display