A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Milyen egy fenntartható kiállítási stand?

Történt, hogy a Woodlodge-nak fenntartható megoldást kellett találnia az eddigi legnagyobb kiállítási standjához, a tervekkel pedig az Antalishoz fordult. A Glee 2022 – a nemzetközi kert-, szabadidő- és kisállatfesztivál – fenntartható kiállítás majdhogynem egésze a Xanita farostlemezekből épült fel – írja a Sign up Date.

Az Antalis az említett Xanita farostlemezt választotta a standokhoz. Ez újrahasznosított használt kartondobozokból készült műszálas anyag. A Xanita egy könnyű, nagy szilárdságú farostlemez, amely ideális környezetbarát dekorációs és szerkezeti alkalmazásokhoz, beleértve a POS-t, az üzletberendezéseket és a kiállításokat.

A stand elsődleges szerkezete egy 800 négyzetméteres, teljes egészében Xanita farostlemezből készült falrendszerből áll, és a Woodlodge saját nyomdaipari részlegének csapata készítette, Steve Partington grafikai és termelési vezető irányításával. A stand nem szerkezeti elemeinek tervezését és gyártását a Woodlodge csapata végezte. A gyártáshoz öt további terméket választottak az Antalis Visual Communications fenntartható termékekből álló kínálatából, melyek az alábbiak voltak:

  • Libra Grey Centred Display Board – a stand két bemutatóegységének aljához, valamint az állványpanelek és polcok gyártásához használták.
  • Katz Display Board – a stand legtöbb display-egységének szoknyafóliázásához, valamint terméktáblák gyártásához használták.
  • Coala Printbond – elsősorban dekorációs célokra, de a nagy sarokléceken lévő hordozólyukak elrejtésére is használták.
  • Priplak – 50 x 80 milliméter méretű, robusztus termékcímkék készítéséhez használják – minden Woodlodge által értékesített termék előre be van árazva és vonalkóddal ellátva. A Priplakot a buborékcsomagolások termékhátlapjaihoz is használták, amelyet kiváló nyomtatási minősége és időjárásállósága miatt választottak.
  • Coala Walk and Wall – tégla hatású nyomtatás, amelyet a stand két sarkán található nagyméretű fa lábazatok burkolására használtak. Steve Partington így nyilatkozott róla: „Nagyon jó érzés tapintani a textúrát, és látni is a képen!”

A stand összesen több mint 1800 négyzetméternyi nyomtatott és vágott anyagot tartalmazott. Steve Partington ekképpen nyilatkozott róla: „A Xanita használata hatalmas megtakarítást jelentett számunkra a gyártás során. Amellett, hogy a stand egyes részeit újra fel tudtuk használni egy másik kiállításon, mindössze két héttel a Glee után, nagyjából a teljes építményt újra tudtuk hasznosítani, gyakorlatilag kiküszöbölve a kiállításon keletkező hulladéklerakóba kerülő szemetet. Hatalmas költségcsökkentést is kínált nekünk a hagyományos módon épített standra kapott árajánlathoz képest – ez minden szempontból ragyogó eredmény.”

„Kétségtelen, hogy a Xanita farostlemez a megoldás a fenntartható kiállítási standok gyártására” – mondja Paul Neale, az Antalis vizuális kommunikációért felelős termékmenedzsere. „Ez egy figyelemre méltó anyag, amely amellett, hogy fenntartható, a hagyományos standépítéshez képest költséghatékony is. Nemrég használtuk a Xanitát saját Antalis standunk, a Sustainable Street megépítéséhez, amellyel nemrég elnyertük a World Exhibition Stand Awards 2022 platina díját.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn

- Hirdetés -

Sign&Display