A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Mohács 1526 – 2026 / logó és kisarculat pályázat

Mohács városa szakmai pályázatot hirdet hazánk 2026-ban esedékes jelentős eseménysorozata, a mohácsi csata 500. évfordulója főbb arculati elemeinek kidolgozása tárgyában.

Részletek: https://mohacs500projekt.hu

Pályázati anyagok letöltése: https://mohacs500projekt.hu/letoltes

Beadási határidő: 2023. április 15-ig

Beadás módja: kizárólag elektronikus úton

Eredményhirdetés: 2023. május 31-ig

A pályázat díjazása: A nyertes pályázó nettó 400.000,- Ft díjazásban részesül, valamint kihirdetésre kerül második és harmadik díj is!

1526 – A „mohácsi vész”

Az 1526-os csatavesztés nemzeti tragédiánk, amely során elesett több tízezer keresztény harcos, meghalt II. Lajos király, elnéptelenedett a vidék, az ország 150 évig oszmán megszállás alá került. A „mohácsi vész” évszázadokig az ország pusztulásának jelképe lett, melyhez mérhető sokk a trianoni tragédia volt nemzetünk ezeréves történetében.

2026 – évforduló

Három év múlva elérkezik 2026., azaz a mohácsi csata 500. évfordulója. Egy olyan jelentős dátum, ami apropót szolgáltat megállni, visszatekinteni, emlékezni, értékelni az elmúlt félezer évet, és ebből okulva célokat tűzni jövőnk felé.

Célkitűzés – A méltó felkészülés

Mohács Város Önkormányzatának célja a csata 500. emlékévére méltón felkészülni. Programjainkkal, megemlékezéseinkkel ki kell fejezzük tiszteletünket a keresztény hazánk védelméért hadba szálló hősök iránt, azok a névtelen harcosok iránt, akik a kilátástalan harcot is felvállalva küzdöttek az ország megvédéséért.

Szakmai zsűri

“Van pillanat, amikor ítélni kell. Az ítélet lehet bölcs, előrelátó, jó szándékú, igazságos, szeretetteli… csak egy nem lehet: kíméletes.”

Vasvári Péter – Díjnyertes, nemzetközileg elismert tervezőgrafikus művész, a Magyar Logó Társaság alapítója, a Magyar logók és a Magyar tervezőgrafika TOP 100 című szakkönyvek szerzője.

Prof. Dr. Pap Norbert – egyetemi tanár, az MTA doktora, a Pécsi Tudományegyetem „Mohács500” programjának vezetője.

Kovács Balázs – okleveles közgazdász, nemzetközi turizmusszakértő, a bécsi GD Consulting tanácsadó iroda vezetője, turisztikai szakblogger és a Dunakavicsok turisztikai podcast szerkesztője, műsorvezetője, a fenntartható turizmus világtanács – a GSTC – tagja.

A Kiíró Mohács Város Önkormányzatának delegáltja.

A Szervező a Mohácsi Városgazdálkodási NKft. delegáltja.

- Hirdetés -

Sign&Display