A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Két új nyomtatóval bővült a Fujifilm kínálata

A Fujifilm a 2022-es FESPA szakvásáron mutatta be a legfrissebb innovációit. A kiállításon két szélesformátumú nyomtatót mutatott be, az egyik a gyártó belépését jelenti a hibrid nyomtatók világába, míg a másik egy új síkágyas nyomtatót takar. Magyarországon a Sericol Hungary Kft. forgalmazza ezeket a csúcsberendezéseket.

„A 2022-es FESPA számos újdonságot jelentett a Fujifilm részéről” – mondja Dragisa Mickoski, a Sericol Hungary ügyvezető igazgatója. „A gyártó olyan fejlesztéseket mutatott be a közelmúltban, amelyek kiemelkedő tel­jesítményt és minőséget képviselnek. A széles termék­paletta lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hozzáférjenek az olyan nyomtatókhoz, amelyekkel ipari termelést biztosítanak. A Fujifilm élenjáró abban, hogy a produktivitás és az eredmény mellett egyszerű kezel­hetőséget nyújtson a felhasználók számára.”

ÚJ SZEREPLŐKÉNT A SZÉLESFORMÁTUMÚ HIBRIDEK PIACÁN

A Fujifilm a 2022-es FESPA szakvásáron mutatta be az Acuity Ultra Hybrid LED nyomtatójukat, amellyel be­léptek a szélesformátumú hibridek piacára. A gép már 2022 őszén kapható volt a forgalmazóknál.

A Blueprint koncepció részeként helyezték forgalomba az Acuity Ultra Hybrid LED nyomtatót, amely egy 3,3 méteres csúcskategóriás berendezés magas minőségű nyomtatással merev és rugalmas anyagokra egyaránt. A maximális sebessége elérheti a 218 négyzetméter/ órát, és akár 1200 × 1200 dpi felbontást produkál. Az Acuity Ultra Hybrid LED kombinálja a rendkívül magas minőséget és a gyors megtérülést.

Ahogy azt a Fujifilm szakembereitől megszokhattuk, a nyomtatót a gépkezelő igényeit szem előtt tartva ter­vezték, és speciális festéket fejlesztettek hozzá. Ezen szempontok támogatják a kivételes megjelenésű grafi­kák gyártását.

Az Acuity Ultra Hybrid LED olyan asztalfelülettel rendel­kezik, amely minden médiatípust támogat, miközben azok könnyen pozicionálhatók. A kiváló rögzítőmecha­nizmusnak köszönhetően a gép, valamint az alapanyag is védett a sérülésektől, továbbá a nyomtatás során a terveknek megfelelő elhelyezkedést biztosít.

A felhasználói felület ugyanazokkal a kivételes jellem­zőkkel bír, mint azt az Acuity Ultra R2 esetében tapasz­talhatjuk, de további funkciókat is tartalmaz a merev hordozók nyomtatása esetében.

A berendezés intelligens vákuumvezérlő rendszerrel rendelkezik, amely a hordozó szélessége alapján auto­matikusan bekapcsolja a nyomtatási feladathoz szük­séges zónákat, a motor teljesítménye pedig folyama­tosan optimalizálódik az adott hordozó biztonságos rögzítéséhez.

Tekercses nyomtatás esetén a rugalmasság maximali­zálása érdekében egy egyedi tervezésű airshaft segíti a munkát, amelynek köszönhetően akár két különböző átmérőjű tekercs is futhat egyszerre.

A Fujifilm nem aprózta el a fejlesztést. Kifejezetten az új géphez alkotott egy teljesen új festékkínálatot. Az Uvijet UH alapfelszereltséggel hat színben kapható, opcionálisan pedig a fehér is hozzátehető. Az Uvijet UH-t úgy tervezték, hogy a merev és rugalmas hordo­zók bő választékával kompatibilis legyen, ugyanakkor megfeleljen az Acuity Ultra R2-ben használt Uvijet GS és AU festékek kivételesen magas minőségének.

AZ ACUITY PRIME SOROZAT KÖVETKEZŐ LÉPÉSE

Szintén a 2022-es FESPA kiállításon hullt le a lepel az Acuity Prime L nyomtatóról, amely az Acuity Prime sorozat következő lépése, amivel tovább bővül ez a termékcsalád. A berendezés 2022 végétől kapható a forgalmazóknál.

A 3200 milliméter × 2000 milliméteres maximális nyom­tatási területet és a 202 négyzetméter/óra nyomtatási sebességet kínáló Acuity Prime L könnyen kezelhető, és nagy sebességű nyomtatás esetén is kiváló minő­ségű eredmények produkálására képes. A maximális rugalmasság érdekében hat vákuumzónával és 16 mé­diapozicionálást elősegítő tűvel rendelkezik. Emellett a duplazónás kialakításának köszönhetően képes akár a szimultán munkára is.

Az Uvijet HM – egy kifejezetten az Acuity Prime sorozathoz fejlesztett festékanyag – kiváló tapadást ér el a hordozók széles skáláján, s rendkívüli színpalettát biztosít.

A szintén újonnan kifejlesztett, lemosható alapozó még tovább javítja a tapadást a különösen nagy kihí­vást jelentő hordozók esetén. Ezáltal nincs szükség a hordozók előkezelésére a nyomtatást megelőzően, így időt és pénzt takaríthatnak meg a felhasználók.

Az Acuity Prime L síkágyas nyomtató azon nyomdák számára ajánlott, amelyek a fokozott termelékeny­séget, a nagyobb lapméretet és a kiváló minőséget kívánják ötvözni. A berendezés tervezésekor a fel­használók igényeit tartották szem előtt, így könnyen kezelhető, nagy sebességre képes, valamint gyors megtérülést nyújt.

A Fujifilm folyamatosan bővíti portfólióját, ezért érde­mes az újdonságokat és az aktuális fejlesztéseket fi­gyelemmel kísérni. Magyarországon a Sericol Hungary Kft. forgalmazásában kaphatók a csúcskategóriába sorolható berendezések. A 2023-as FESPA szakvásárt május 23-26-án Münchenben rendezik meg, ahol ér­demes lesz meglátogatni a Fujifilm standját, és figye­lemmel kísérni az újdonságok bemutatását.

Sericol Hungary Kft.

- Hirdetés -

Sign&Display