A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Jobban is érezhetjük magunkat a munkahelyen: dolgozz természetközelben

A Workspace Design Show 2024 a természetből merített inspirációra és a fenntartható fejlődésre összpontosít. Az eseményen a biofilikus dizájn, a környezetbarát elemek hangsúlyozták a természet és a munkahelyi design összhangját – írja az Interior Designer magazin.

A Workspace Design Show 2024 – Design Talks Lounge célja, hogy megvilágítsa a természetet és inspirációt merítsen belőle, a munka és az élet fejlődő világának pozitív szemléletet ösztönözve. A Hunters, a bevált és független bútortanácsadó cég a fenntartható fejlődésre összpontosító vállalkozásokkal működött együtt, hogy segítsenek életre kelteni ezt a lehetőséget. Az Exubia irodai növényszállító cég központi szerepet játszik a szemet gyönyörködtető biofilikus dizájnnal, amely zökkenőmentesen ötvözi az élő növényeket az innovatív mohaelemekkel. Ezt egészíti ki a Kvadrat által biztosított 66 méteres, egyedi nyomtatott szövetháttér, amely erdei mintát ábrázol, és amelyet a Waverley varrónői készítettek. A Material Hangout és a bioalapú megoldásairól ismert Mogu által szállított padlóburkolat megerősíti a Design Talks Lounge környezetvédelmi etikáját, a bútorokat pedig az Andreu World cégtől gondosan választották ki. Ez a cég a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről híres, biológiailag lebomló és komposztálható tulajdonságokkal rendelkező termékekkel.

A londoni Workspace Design Show bejáratának látványelemeiért a tp bennett építészeti, tervező- és tervezőiroda volt felelős. Az elegáns oszlopok sora egy labirintusba rendeződik, amely a munkaélet bonyolult ökoszisztémájának szimbolikus ábrázolására szolgál. Minden egyes oszlop a „Bloom” (virágzás) lényegét testesíti meg – ami szintén az esemény témájára utal. Magasan és változatosan állnak, az életben gyakran megtapasztalt ismeretek és kihívások sokféleségét jelképezve, ugyanakkor a szerkezetek a kertben lévő fák növekedését, fejlődését és rugalmasságát szimbolizálják. A változatos ösvényeken navigálva az Aectual által készített különböző szobrokkal találkozhatunk, amelyek mindegyike egy-egy finom virágot ábrázol, és újrahasznosított fenntartható anyagokból és textúrázott 3D nyomtatott felületekből áll, a biofil tervezés és irodai növénytermesztés szakértői, a Vantage Spaces és a Planteria által biztosított kísérő organikus biofiliával.

„Annak ellenére, hogy érzékszerveinken keresztül folyamatosan emlékeztetnek bennünket a természettel való kapcsolatunkra, ez az asszociáció hajlamos csökkenni, amikor beltérben találjuk magunkat, mesterséges fénnyel és szintetikus anyagokkal körülvéve” – mondja Lisa Pasi, lakberendező. „Ezért a biofilikus tervezési elvek betartásával, a természetes anyagok bevonásával megteremthetjük a kapcsolatot a természettel, ami fokozza a koncentrációt, a kreativitást és a munkával való elégedettséget.”

Sign&Display magazin

 

- Hirdetés -

Sign&Display