A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Játékos és fenntartható csomagolási megoldások a Carrefourt XXL-es méretű termékeihez

A tavasszal piacra dobott, újrahasznosított alapanyagból készült csomagolási megoldások nemcsak ismét újrahaszno­sítható, hanem újra használható színezőként. A konsturkció ötvözi a körforgásos gazdaság alapelveit, a szolidaritást, a felelős fogyasztást és a kreativitást – írja közleményében a DS Smith.

A DS Smith France a Carrefour vállalattal együtt­működve 3 nagy formátumú hullámpapír alapú játékot fejlesztett ki, melyből 200.000 darab készült és kizárlóg a Carrefour égisze alatt kerül forgalomba (hipermarketekben, szupermarke­tekben és kisboltokban) Franciaország-szerte, valamint a Carrefour.fr oldalon szerezhetőek be.

HULLÁMPAPÍR JÁTÉK AZ EGÉSZ CSALÁD SZÁMÁRA

A DS Smith Seine-Maritime-i üzemében gyár­tott, környezetbarát játékokat vonzó áron, dara­bonként 10 euróért értékesítik a francia Carre­four hálózatában. Hajó, ház vagy kartonrakéta formátumban érhetőek el az XXL-es karton játé­kok, melyek kicsik és nagyok egyaránt örömmel fogadnak. A játékok még személyre is szabható­ak, teret adva a fantáziának és a kreativitásnak.

A KÖRFORGÁSOS GAZDASÁGOT ÉS A TÁRSADALMI CSELEKVÉST ÖTVÖZŐ PROJEKT

Az XXL játékok ezen sorozata fenntartható al­ternatívát kínál a fogyasztóknak a nem újra­hasznosítható játékok helyett. A kartonjátékok a használt és újrahasznosított csomagolások újrahasznosításából származnak, többek kö­zött a Carrefour üzleteiből. Ez utóbbi képezi az újrahasznosított papír gyártásához, majd az új, 100%-ban újrahasznosítható csomagolások gyártásához szükséges alapanyagot.

A projekt egyik társadalmi dimenziója, hogy a játé­kok csomagolását fogyatékkal élőkre bízták. Mely egyfajta válasz az egyre felelősségteljesebb és fenn­tarthatóbb fogyasztás iránti növekvő igényekre.

A DS SMITH AMBICIÓZUS FENNTARTHATÓSÁGI CÉLJAI:

  • 2023-ig 100%-ban újrafelhasználható vagy újrahasznosítható csomagolást gyárt,
  • 2025-ig 1 milliárd egyszer használatos mű-anyag terméket távolít el a szupermarketek polcairól,
  • 2025-re minden új csomagolási megoldásá­ban optimalizálja az alapanyag felhasználá­sát valamennyi ellátási láncban,
  • 2030-ra pedig 30%-kal csökkenti CO2-ki­bocsátását a 2015-ös referenciaértékekhez képest, hogy 2050-re elérje a nettó zéró ki­bocsátást.

A KÖRFORGÁSOS GAZDASÁGRA VALÓ ÁTÁLLÁS FELGYORSÍTÁSA

Ezenkívül a DS Smith a közelmúltban bevezette a „Circular Design Metrics” nevű, innovatív új eszközét a csomagolás teljesítményének elem­zésére, mely lehetővé teszi a különböző csoma­golási konstrukciók összehasonlítását a körfor­gásos gazdaság szempontjából. A körforgásos és fenntartható jövő szolgálata érdekében a DS Smith Group a következő 5 évben 115 millió eurót fektet új K+F és innovációs programjába.

dssmith.com/hu

- Hirdetés -

Sign&Display